Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ny undersökning: Desinformation hindrar barn och unga att få hjälp

Publicerad 2023-06-27

Desinformation om socialtjänsten kan leda till att barn och unga som far illa inte får den hjälp som de har rätt till. Det anser 8 av 10 socialarbetare, enligt en ny undersökning bland närmare 1500 medlemmar i Vision. 8 procent av socialsekreterarna låter bli att ta beslut om insatser av rädsla för förtal, hot och våld.

- Vår undersökning visar tydligt att desinformation om socialtjänsten är ett utbrett problem som drabbar barn, unga och familjer som behöver socialtjänstens stöd. Att unga som far illa eller personer som utsätts för våld eller hedersförtryck riskerar att inte får den hjälp som de har rätt till är oerhört allvarligt, säger Sara Gustavsson Roxell, enhetschef Politik och påverkan i Vision.

Av de svarande som arbetar med barn och unga uppger hela 9 av 10 att de har erfarenhet av desinformation kring socialtjänsten. Den felaktiga informationen handlar i stor utsträckning om att socialtjänsten ska ta ogrundade beslut och placera barn utan tillräckliga skäl, samt att socialtjänsten är diskriminerande i sina bedömningar och beslut.

De svarande anser att desinformationskampanjerna leder till att det är svårt att upprätta kontakt och förtroende mellan socialtjänsten och personer som behöver stöd och hjälp.

- Desinformationen skadar tilliten mellan människor och socialtjänsten och det kan leda till att föräldrar som är oroliga för att deras barn ska hamna i kriminalitet inte vågar söka hjälp. Det är farligt i ett läge då alla goda krafter måste samarbeta för att stoppa rekryteringen till de kriminella gängen och stoppa skjutningar, säger Sara Gustavsson Roxell.

Fakta om undersökningen

Undersökningen genomfördes som en webbaserad enkät under perioden 31 mars till 9 maj 2023. Totalt svarade 1472 personer på enkäten, vilket ger en svarsfrekvens på 15 procent. Urvalet i undersökningen är medlemmar i Vision som arbetar som socialsekreterare, behandlingspersonal och fältassistenter.

 Läs enkäten i sin helhet: Visions rapporter 2023

 För ytterligare kommentarer, kontakta Sara Gustavsson Roxell, enhetschef i Vision, tfn 072 – 216 96 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss