Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Fr vänster Sineva Ribeiro, Vårdförbundet, Heike Erkers, Akademikerförbundet SSR ochVeronika Magnusson, Vision.

Nej till flexpension ett hårt slag mot jämställdheten

Publicerad 2023-05-16

Pensionsgapet mellan anställda i offentlig respektive privat välfärdssektor ökar om Arbetsgivaralliansen, arbetsgivarna inom ideella och idéburna organisationer, fortsätter att neka våra medlemmar flexpension. Det är ett slag mot jämställdheten och en redan ekonomiskt utsatt grupp, menar företrädare för Vårdförbundet, Vision och Akademikerförbundet SSR.

Att kvinnodominerad välfärdssektor har lägre löner än manligt dominerade branscher är känt sedan länge. Medan anställda i offentlig välfärdssektor sedan årsskiftet får en höjd tjänstepensionsavsättning från 4,5 till 6 procent ligger privat sektors tjänstepension för samma yrkesgrupper kvar på 4,5 procent. För den som är ung idag kan skillnaden i avsättning innebära en 33 procent lägre tjänstepension.

-  Det är oerhört viktigt att våra medlemmar inte bara får en lön som motsvarar deras prestation och ansvar på jobbet – de ska också ha en bra pension. Pension är uppskjuten lön och ska vara konkurrenskraftig och jämställd, säger Veronika Magnusson, förbundsordförande i Vision.

För att råda bot på denna skevhet har Akademikerförbundet SSR, Vision och Vårdförbundet i förhandlingar med Arbetsgivaralliansen yrkat på avsättning till så kallad flexpension, samma lösning som mer manligt dominerade yrken fått inom privat sektor.

-  Det är inte rimligt att våra medlemmar i kvinnodominerade akademiska bristyrken riskerar att få en usel pension. Det är anmärkningsvärt om det är sådana värderingar som de ideella och idéburna organisationerna vill stoltsera med, säger Sineva Ribeiro, förbundsordförande i Vårdförbundet.

Arbetsgivaralliansen säger nej till förbundens yrkanden, utan godtagbar motivering. Det innebär att förbundens medlemmar som arbetar inom Arbetsgivaralliansens avtalsområde kommer att få betydligt sämre pension än mer manligt dominerade områden på privat sektor. Men de kommer även få sämre pension än de som arbetar inom offentlig sektor. Detta kommer att riskera att våra medlemmar söker sig till andra sektorer.

-   Arbetsgivaralliansen struntar i jämställdheten. Ska unga kvinnor acceptera 33 procent lägre tjänstepension än sina jämnåriga vänner i privat sektor? Det är oacceptabelt att kvinnligt dominerade branscher får sämre pension, säger Heike Erkers, förbundsordförande Akademikerförbundet SSR.

Kontakt för intervjuer

  • Vårdförbundets pressjour: 0703 10 30 09 (ej sms)
  • Visions pressjour: 08-789 63 42
  • Akademikerförbundet SSR:s pressjour: 070 690 44 23

Pressfoton

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss