Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Det finns en stor vilja bland Visions medlemmar att ställa om och minska sin klimatpåverkan, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Klimatombud vill göra jobbpendlandet mer hållbart

Publicerad 2023-11-09

Fackförbundet Vision vill öka takten i klimatomställningen genom lösningar som stärker medlemmarnas förutsättningar till ett hållbart liv och arbetsliv. Nu tar fackliga klimatombud initiativ för att göra jobbpendlandet mer hållbart.

Klimatombud i 15 avdelningar och klubbar, som representerar tusentals medlemmar i kommuner, regioner och Svenska kyrkan, lägger just nu fram förslag som kan bidra till att minska medarbetarnas klimatpåverkan när de transporterar sig till, från och i jobbet. Bland förslagen finns subventionerade periodkort med kollektivtrafiken, förmånscyklar, laddstolpar på arbetsplatsen och annat som möjliggör minskad klimatpåverkan från jobbpendling.

- Det finns en stor vilja bland Visions medlemmar att ställa om och minska sin klimatpåverkan. Med detta initiativ vill vi kroka arm med arbetsgivarna för att tillsammans främja hållbara transportmedel när medarbetare tar sig till, från och inom jobbet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Utsläpp av växthusgaser från inrikes transporter står för en tredjedel av Sveriges totala klimatutsläpp. Ett av Sveriges klimatmål är att växthusgasutsläppen från inrikes transporter ska minska med minst 70 procent senast 2030 jämfört med 2010. Målet föreslås dock att tas bort, enligt den översyn av klimatmålen som nyligen överlämnades till regeringen.

- Vision är stolta över klimatombuden, de är fackliga pionjärer som kombinerar det fackliga arbetet med höga klimatambitioner. Transporter står för en avsevärd del av våra utsläpp, därför är det oroväckande att regeringen nu bromsar in omställningen och ökar utsläppen. I brist på politiskt ledarskap växlar vi upp lokalt på arbetsplatserna, säger Veronica Magnusson.

Vision vill öka takten i klimatomställningen och har som första fackförbund inrättat den nya fackliga rollen klimatombud. Idag finns över100 klimatombud som kanaliserar medarbetarnas klimatengagemang, sprider kunskap och samarbetar med arbetsgivaren kring att minska arbetsplatsens klimatpåverkan. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070 – 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss