Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Klimatombud i Kungsbacka vill göra jobbpendlandet mer hållbart

Publicerad 2023-11-10

Fackförbundet Vision vill möjliggöra för medlemmar att minska sin klimatpåverkan på jobbet - nu tar fackliga klimatombud i Kungsbacka initiativ för hållbar jobbpendling. Klimatombud i Kungsbacka vill ha förmånscykel och subventionerat kollektivtrafikkort.

Fackförbundet Vision vill möjliggöra för medlemmar att minska sin klimatpåverkan på jobbet - nu tar fackliga klimatombud i Kungsbacka initiativ för hållbar jobbpendling. Klimatombud i Kungsbacka vill ha förmånscykel och subventionerat kollektivtrafikkort.

- Vi vill kroka arm med arbetsgivaren för att tillsammans hitta sätt som ger medarbetare förutsättningar att ställa om till mer hållbar jobbpendling. Det finns en stor vilja bland Visions medlemmar att minska sin klimatpåverkan och transporter är en viktig del, säger Sara Britta Jadelius, klimatombud i Kungsbacka kommun.

På flera håll i landet lägger Visions klimatombud just nu fram förslag som bidrar till att minska medarbetarnas klimatpåverkan när de transporterar sig till, från och i jobbet. Bland förslagen finns subventionerade periodkort med kollektivtrafiken, förmånscyklar, laddstolpar på arbetsplatsen och annat som möjliggör minskad klimatpåverkan från jobbpendling. 

Utsläpp av växthusgaser från inrikes transporter står för en tredjedel av Sveriges totala klimatutsläpp. Ett av Sveriges klimatmål är att växthusgasutsläppen från inrikes transporter ska minska med minst 70 procent senast 2030 jämfört med 2010. Målet föreslås dock att tas bort, enligt den översyn av klimatmålen som nyligen överlämnades till regeringen.

- Vision är stolta över klimatombuden, de är fackliga pionjärer som kombinerar det fackliga arbetet med höga klimatambitioner. Transporter står för en avsevärd del av våra utsläpp. Med lokala initiativ på arbetsplatserna kan vi ta nödvändiga kliv framåt för att minska vår klimatpåverkan, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision har som första fackförbund inrättat den nya fackliga rollen klimatombud. Idag finns över 100 klimatombud på arbetsplatser runt om i landet, som kanaliserar medarbetarnas klimatengagemang, sprider kunskap och samarbetar med arbetsgivaren kring att minska arbetsplatsens klimatpåverkan. 

För ytterligare kommentarer, kontakta:
Sara Britta Jadelius, klimatombud, telefonnummer 070-442 54 42.

Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss