Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Jonas Erlandsson i Ludvika är Årets skyddsombud 2023

Publicerad 2023-10-25

Tidningen Vision har idag utsett Jonas Erlandsson till Årets skyddsombud 2023. Utmärkelsen delades ut vid ett nationellt arbetsmiljöseminarium på skyddsombudens dag. Årets skyddsombud får priset för att på ett målmedvetet och engagerat sätt ha arbetat för att skapa en bra arbetsmiljö på sin arbetsplats.

Jonas Erlandsson arbetar som systemansvarig och är skyddsombud på Ludvikahem och Ludvika kommunfastigheter. Han ser den ökande stressen i arbetslivet som den stora arbetsmiljöutmaningen framåt och menar att den beror på en kombination av ett allt mer digitaliserat arbetsliv och fler myndighetskrav.

- Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått den här fina utmärkelsen och priset stärker mig i att jag som skyddsombud gör skillnad för och tillsammans med mina kollegor, säger Jonas Erlandsson. 

Ur juryns motivering: Årets skyddsombud har visat en djup förståelse för vikten av en sund och trygg arbetsmiljö för alla medarbetare, och hans hängivenhet till arbetsmiljöfrågor har haft en positiv inverkan på hela organisationen. Genom en kombination av hårt arbete samt en lyhördhet för medarbetarnas behov och organisationens utmaningar har skyddsombudets insatser främjat en positiv arbetsmiljökultur och ett ökat fokus på medarbetarnas hälsa och välmående.

Juryn har bestått av förbundets arbetsmiljöstrateg, två regionala skyddsombud, en företrädare för förbundsstyrelsen samt Tidningen Visions chefredaktör.

Årets skyddsombud är ett pris som instiftades år 2020 av Tidningen Vision på uppdrag av Visions förbundsstyrelse. Utmärkelsen delas ut på Skyddsombudens dag som årligen infaller onsdag i vecka 43, EU:s arbetsmiljövecka. Alla medlemmar i fackförbundet Vision har möjlighet att nominera ett skyddsombud, huvudskyddsombud eller regionalt skyddsombud som är medlem i Vision.

För mer information kontakta: 

Årets skyddsombud Jonas Erlandsson, telefon 070-468 35 78

Tidningen Visions chefredaktör Åsa Bolmstedt, telefon 08-789 64 54

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss