Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Chefer köptes ut för 800 miljoner kronor

Publicerad 2023-12-11

Kommuner och regioner har köpt ut chefer till en kostnad av minst 800 miljoner kronor under åren 2019-2023. Det visar en undersökning av fackförbundet Visions medlemstidning Chefen i fokus. Vision menar att det ofta saknas saklig grund för utköpen.

Undersökningen visar att det sedan 2019 handlar om minst 1 300 chefer som har köpts ut av sina arbetsgivare i kommuner och regioner. Utköp innebär att en anställd skriver på en överenskommelse om anställningens upphörande och får pengar för det.

Utköp som en snabb lösning för att åtgärda problem i en organisation kostar dock stora skattepengar och innebär en "slit och släng"- mentalitet kring människor. Det skadar både individer och organisationer och är inte är värdigt offentlig sektor, anser Vision.

– I organisationer där chefer misstänkliggörs och köps ut utan saklig grund, där sprider sig rädslan för att göra fel. Det är inte vad välfärden behöver. Kommuner och regioner behöver modiga chefer som är utvecklingsinriktade och som vågar stå upp för sin verksamhet och sina medarbetare utan att riskera att förlora jobbet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Den orsak som arbetsgivaren ofta hänvisar till är brist på förtroende. Samtidigt är de förklarande argumenten oftast vaga.

– Det behövs tydligt stöd från ledningen och en ömsesidig tillit för att chefer, som har nyckelroller i organisationerna, ska kunna göra sitt jobb. När arbetsgivaren plötsligt meddelar att förtroendet eller tilliten har försvunnit handlar det ofta om att de haft orimliga förväntningar på chefer och på vad de kan åstadkomma, säger Veronica Magnusson. 

Vision anser att arbetsgivarna behöver fortsätta vända utvecklingen genom att öka stödet till chefer, genomföra organisatoriska förändringar samt prioritera problem på arbetsplatsen.

Fakta om undersökningen:

  • 245 kommuner och 19 regioner har svarat på undersökningen.
  • De sammantagna kostnaderna för utköp inom kommuner och regioner har sjunkit något det senaste året. Till exempel kostade utköpen cirka 140 miljoner kronor år 2022, jämfört med drygt 180 miljoner kronor år 2019.

Läs kartläggningen i Chefen i fokus:

https://vision.se/chefenifokus/arkiv/2023/nr4/utkop-chefer/

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss