Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision varslar om strejk i Svenska kyrkan

Publicerad 2022-04-29

Vision varslar idag om strejk för anställda i Svenska kyrkan. Anledningen är att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation igår sade nej till medlarnas slutbud om ett nytt omställningsavtal. Om parterna inte kommer överens innan den 11 maj kl. 07.00 påbörjas en nyanställnings- och inhyrningsblockad, samt mer- och övertidsblockad. Från och med samma datum inleds strejk för utvalda arbetstagare.

-  Det är djupt beklagligt att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation inte lyssnat på Medlingsinstitutets utsedda medlare. Strejk är alltid en sista utväg, men när en arbetsgivarorganisation på detta sätt vill försämra våra medlemmars villkor och går emot den huvudöverenskommelse som finns på arbetsmarknaden, då måste vi agera, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision.

-  Anställda i Svenska kyrkan spelar en viktig roll i samhället och ska ha bra villkor. Nu behöver medlemmarna få sina löneökningar och det kräver att ett nytt löneavtal tecknas. Dessutom ska Visions medlemmar ha samma möjligheter till kompetensutveckling och omställning som arbetstagare på övriga arbetsmarknaden, säger Eva-Lotta Nilsson.

Berörda grupper är alla arbetstagare som omfattas av kollektivavtalet Svenska kyrkans avtal 20 som Vision tecknar med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Endast utvalda arbetstagare berörs av strejkvarslet, i nuläget 280 personer.

Torsdagen den 28 april sade samtliga fackliga organisationer ja till medlarnas slutbud. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation valde att säga nej och gick i ett pressmeddelande samtidigt till mycket hårt angrepp på de av Medlingsinstitutet utsedda medlarnas bud.

-  Det är anmärkningsvärt att en arbetsgivarorganisation först säger upp löneavtal som tecknats med de fackliga motparterna, för att sedan driva förhandlingarna till medling och sedan säga nej till medlarnas slutliga hemställan. Det sätt som arbetsgivarorganisationen agerar på är djupt oansvarigt, säger Eva-Lotta Nilsson.

Vision organiserar 5700 medlemmar inom Svenska kyrkan.

Läs mer på www.vision.se. För ytterligare kommentarer, kontakta Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision, tfn 070- 584 92 29.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar