Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision varslar om strejk i Svenska kyrkan

Publicerad 2022-04-29

Vision varslar idag om strejk för anställda i Svenska kyrkan. Anledningen är att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation igår sade nej till medlarnas slutbud om ett nytt omställningsavtal. Om parterna inte kommer överens innan den 11 maj kl. 07.00 påbörjas en nyanställnings- och inhyrningsblockad, samt mer- och övertidsblockad. Från och med samma datum inleds strejk för utvalda arbetstagare.

-  Det är djupt beklagligt att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation inte lyssnat på Medlingsinstitutets utsedda medlare. Strejk är alltid en sista utväg, men när en arbetsgivarorganisation på detta sätt vill försämra våra medlemmars villkor och går emot den huvudöverenskommelse som finns på arbetsmarknaden, då måste vi agera, säger Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision.

-  Anställda i Svenska kyrkan spelar en viktig roll i samhället och ska ha bra villkor. Nu behöver medlemmarna få sina löneökningar och det kräver att ett nytt löneavtal tecknas. Dessutom ska Visions medlemmar ha samma möjligheter till kompetensutveckling och omställning som arbetstagare på övriga arbetsmarknaden, säger Eva-Lotta Nilsson.

Berörda grupper är alla arbetstagare som omfattas av kollektivavtalet Svenska kyrkans avtal 20 som Vision tecknar med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Endast utvalda arbetstagare berörs av strejkvarslet, i nuläget 280 personer.

Torsdagen den 28 april sade samtliga fackliga organisationer ja till medlarnas slutbud. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation valde att säga nej och gick i ett pressmeddelande samtidigt till mycket hårt angrepp på de av Medlingsinstitutet utsedda medlarnas bud.

-  Det är anmärkningsvärt att en arbetsgivarorganisation först säger upp löneavtal som tecknats med de fackliga motparterna, för att sedan driva förhandlingarna till medling och sedan säga nej till medlarnas slutliga hemställan. Det sätt som arbetsgivarorganisationen agerar på är djupt oansvarigt, säger Eva-Lotta Nilsson.

Vision organiserar 5700 medlemmar inom Svenska kyrkan.

Läs mer på www.vision.se. För ytterligare kommentarer, kontakta Eva-Lotta Nilsson, förhandlingschef i Vision, tfn 070- 584 92 29.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss