Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Ny arbetsmiljöundersökning: Unga mest utsatta på jobbet

Publicerad 2022-12-21

Sexuella trakasserier, diskriminering, hot om våld eller rädsla för att framföra kritik på arbetsplatsen – oavsett problem är unga arbetstagare ofta mer utsatta än äldre kollegor. Det visar en ny arbetsmiljöundersökning som besvarats av närmare 10 000 medlemmar i Vision.

Undersökningen visar att bland medlemmar i åldersgruppen 20- 29 år upplever nästan var femte att hen blivit diskriminerad på arbetsplatsen. Det innebär en fördubblad risk jämfört med äldre åldersgrupper.

-  Det talas ofta om att ålderism drabbar äldre arbetstagare i arbetslivet. Men Visions undersökning visar att unga anställda är betydligt mer utsatta för diskriminering och andra arbetsmiljöproblem än äldre kollegor, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Så många som var femte ung medlem uppger att de blivit utsatta för sexuella trakasserier under de senaste 12 månaderna.

-  Det är oacceptabelt, alla har rätt att vara trygga på jobbet. Behovet av att få fler att vilja jobba i välfärden är enormt, då kan inte detta vara det välkomnande man får som ny i arbetslivet. Arbetsgivare måste prioritera arbetsmiljön, säger Veronica Magnusson.  

Ytterligare resultat:

  • En av tre i åldersgruppen 20- 29 år (29 procent) uppger att det blivit utsatta för hot eller hot om våld de senaste 12 månaderna.
  • Jämför man den yngsta åldersgruppen med den äldsta är det tre gånger vanligare att unga utsätts för våld eller hot om våld i arbetet.
  • Mest drabbade är anställda inom socialt arbete samt de med tillfälliga anställningar.
  • Bland unga kvinnor anger 22 procent att de blivit utsatta för sexuella trakasserier på arbetsplatsen.
  • Medlemmar inom åldersgrupperna 20–29 år samt 30–39 år drar sig oftare för att framföra kritik i arbetet jämfört med kollegor inom övriga åldersgrupper.
  • Sex av tio unga medlemmar upplever arbetet som psykiskt påfrestande. Det är dubbelt så många jämfört med åldersgruppen som är 60 år och äldre.

Om undersökningen:

Undersökningen besvarades av närmare 10 000 medlemmar i Vision anställda i kommuner, regioner, kommunala bolag samt kyrkan.

För ytterligare kommentarer:

Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

För information om undersökningen, kontakta Björn Cárdenas, arbetsmiljöstrateg, tfn: 073- 071 13 07.

Visions kortrapport om unga arbetstagare är ett utdrag från Visions arbetsmiljöundersökning 2022. Båda rapporter bifogas. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss