Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Mina Sidor

Kry bryter mot MBL – Vision kallar till förhandling

Publicerad 2022-12-13

Vision kallar vårdföretaget Kry till förhandling för brott mot medbestämmandelagen. Anledningen är att Kry inte har informerat facket enligt MBL om att Kry omfattande minskar sin personalstyrka.

Kry gav i våras besked om att 100 personer av personalstyrkan blivit uppsagda. Nu, ett halvår senare, kommer ytterligare personer att få gå. Tio procent, eller drygt 300 anställda, kommer att få lämna sina tjänster, uppger flera medier. Av dessa är många medlemmar hos Vision. 

Enligt medbestämmandelagen (MBL) är arbetsgivaren skyldig att löpande hålla fackliga organisationer informerade om förändringar i verksamheten i de fall det rör medlemmar som är fackligt anslutna. Men detta har inte skett.

- Det är oerhört viktigt att arbetsgivaren tar sitt ansvar och följer rådande lagstiftning om rätt till information så att vi kan tillvarata våra medlemmars intressen, säger Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef på fackförbundet Vision.  

Den här veckan kallar Vision Kry till förhandling för brott mot medbestämmandelagen. 

- Vi hoppas att den här processen leder till att Kry vid eventuella liknande situationer framöver har en dialog med berörda fackförbund. Det är viktigt för att säkerställa att rättigheterna för de medlemmar som berörs kan tas tillvara, men också för att värna om arbetsmiljön för de som blir kvar. Det gynnar både arbetsgivaren och arbetstagarna, fortsätter Oskar Pettersson. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Oskar Pettersson, biträdande förhandlingschef på fackförbundet Vision. Tfn: 08 789 64 80 samt mailadress: oskar.pettersson@vision.se 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss