Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Höj kompetensen! En rapport om Visions medlemmars kompetensbehov och vilja att vidareutbilda sig

Publicerad 2022-11-10

Rapporten visar att det finns ett relativt litet intresse från medlemmarna att plugga på heltid. Det är mer attraktivt att kombinera jobb och studier om man skulle vidareutbilda sig. Samtidigt uttrycks viss oro för att många bollar i luften (hem, jobb, studier, familj) kan utgöra ett problem för att få ihop vardagen. Att läsa utbildningar med inslag av praktisk verksamhet, eller att det ges möjlighet att implementera det man lär sig på utbildningen i sin egen verksamhet, ses som positivt. Det är också viktigt att den utbildning man vill ha efterfrågas av arbetsgivaren. Annars blir det frustration både hos arbetsgivare och medarbetare när inte det man läst ger utdelning i form av lön eller karriärutveckling.

Rapporten baseras på workshops, intervjuer och samtal och beskriver kompetens- och utbildningsbehovet hos utvalda medlemsgrupper i Vision:

Chefer ser framför allt följande utbildningsbehov: juridisk kompetens, ledarskapsutbildning, verksamhetsutveckling samt digitalisering.

Socialt arbete innefattar yrkesgrupperna socialsekreterare, biståndshandläggare, skolkuratorer och behandlingspersonal/socialpedagoger. Utbildningsbehoven skiljer sig åt mellan yrkesgrupperna, men gemensamt för samtliga grupper är att de pekar ut följande områden: juridik, bemötande/kommunikation (t.ex. olika samtalsmetoder), psykiatrisk orienteringsfokus (t.ex. NPF, KBT), digitalisering samt ledarskapsutbildning.

Administratörer ser utbildningsbehov i framför allt följande områden: samordningskompetens, kunskap inom IT och digitalisering samt juridik.

Medicinska sekreterare ser utbildningsbehov i framför allt följande områden: journalföring och dokumenthantering, juridik, verksamhetsutveckling, IT/digital kompetens samt kodning, diagnostik och statistik.

Tandsköterskor ser utbildningsbehov i framför allt följande områden: patientsäkerhet och bemötande, verksamhetsutveckling samt teknik, IT och digital kompetens.

Vision vill:

  • Att arbetsgivare arbetar mer systematiskt och aktivt för att chefer och medarbetare upprättar och använder sig av individuella planer för kompetensutveckling. 
  • Att arbetsgivare ska ha strategiska och långsiktiga kompetensförsörjningsplaner som analyserar framtida behov och kan användas som utgångspunkt för medarbetarnas utvecklingsinsatser.
  • Att arbetsgivaren ser till att inte tillgången på omställningsstudiestödet och andra stöd påverkar omfattningen av arbetsgivarens egen kompetensutvecklingsarbete negativt.
  • Att möjligheterna till validering och komplettering av befintliga kunskaper främjas och utvecklas. Gör det möjligt att använda kompetens från arbetslivet eller eftergymnasiala utbildningar som förkunskapskrav inom yrkeshögskolan.
  • Att det inrättas en generös studie- och yrkesvägledning för vuxna. Oavsett om det är omställningsorganisationerna eller någon annan instans som tillhandahåller denna tjänst, så är det viktigt att den är lättillgänglig och uppdaterad på det som kan vara aktuellt för den enskilde arbetstagaren. 

Ladda ner rapporten "Höj kompetensen" här. 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss