Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Halmstad är Årets kulturkommun 2023

Publicerad 2022-12-07

Vision har i dag utsett Halmstad till Årets kulturkommun 2023. Halmstad får priset för sitt långsiktiga arbete med att utveckla kulturen i hela kommunen och göra den till en del av kommuninvånarnas vardag. Såväl kommunens medborgare som medarbetare är delaktiga i kulturskapandet och kulturen används aktivt för att bidra till hälsa, mångfald och välfärd.

-  Halmstad har ett rikt och brett kulturutbud och kommunen driver en långsiktig kulturpolitik för att alla invånare i kommunen ska ha möjlighet att uppleva, möta och delta i kulturlivet, säger Visions 2:a vice ordförande Dalia Eid, som överlämnade priset vid prisceremonin.

Det är 34:e året i rad som Vision utser Årets kulturkommun. Priset har blivit något av en institution i det kommunala kultur-Sverige och bidrar till att sätta vinnarkommunen på kartan.

Motivering Årets kulturkommun 2023:

 ” Årets kulturkommun 2023 beskrev sig själv som en del av det kulturella ekosystemet.

Ett ekosystem behöver ha plats för alltifrån starka offentliga och privata institutioner, ett rikt fritt kulturliv med aktörer i många genrer, storlekar och målgrupper och plats för evolution – utveckling av framtidens kultur. Här finns plats för en kruka gänglig och smal ljudfestival till frodig och vildväxande gatuteater. Vi möjliggör människors dagliga dusch av kultur.

Kulturen spänner över ett stort fält och spelar en viktig roll i samhället för att göra skillnad för invånare och besökare. Kultur bidrar till människans livskvalitet. Kulturen är inte en avgränsad angelägenhet för kulturnämnden, utan berör i stort sett alla politikområden.

Vision utser med stolthet Halmstad till Årets kulturkommun 2023! ”

Prisutdelningen genomfördes digitalt och priset är ett vandringspris i form av ett glasäpple tillverkat av konstnären Rune Strand.

För ytterligare kommentarer, kontakta Visions kulturansvariga Annica Skoglund tfn 072-546 31 43. 

Pressmeddelande från Halmstad kommun Halmstad är Årets kulturkommun 2023! | Halmstads kommun (mynewsdesk.com)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss