Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Förslag till äldreomsorgslag stärker ledarskapet

Publicerad 2022-06-28

Vision välkomnar förslaget till en äldreomsorgslag. Förslaget innehåller viktiga delar som kan förbättra förutsättningarna för de verksamhetsnära cheferna. Bland annat föreslås ett rimligt antal medarbetare per chef, en fråga som Vision drivit länge.

Enligt förslaget ska lagen reglera att den närmaste chefen för den operativa verksamheten i äldreomsorgen ges de förutsättningar som behövs för att kunna utöva ett aktivt och närvarande ledarskap. Det betyder bland annat, enligt utredningen, att första linjens chefer ska ha ett rimligt antal medarbetare.

- De verksamhetsnära cheferna föreslås få rätt förutsättningar för att kunna stödja och leda sina medarbetare. Idag har chefer i äldreomsorgen bland de största personalgrupperna på arbetsmarknaden. Det drabbar både medarbetare och brukare, och förhindrar utvecklingen av en god omsorg, säger Veronica Magnusson. 

- Problemen för de verksamhetsnära cheferna med alltför omfattande ansvarsområden, för stora personalgrupper och för lite stöd har varit kända länge. Vision har påtalat och drivit på i frågan i 20 år. Det finns exempel på arbetsgivare som tagit till sig och åtgärdat problemen. Men det vanligaste är tyvärr att arbetsgivare inte gjort något alls, säger Veronica Magnusson.  

- Vi är glada att utredaren skärpt tonen och hörsammat Visions förslag. Arbetsgivare behöver dock inte vänta på att lagförslaget ska förverkligas. Det går bra att redan nu ta tag i problematiken och ge chefer rätt förutsättningar – grunden för en god omsorg om äldre, säger Veronica Magnusson. 

För ytterligare information, kontakta Jonas Karlsson, ledarskapsstrateg i Vision, tfn 076 133 03 31.   

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss