Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Vision: Satsningar på äldreomsorgen måste omfatta ledarskapet

Publicerad 2021-09-20

Budgetsatsningarna på ökad bemanning och förbättrade villkor i äldreomsorgen är välkomna och måste användas till att stärka ledarskapet ute i verksamheterna. För att förbättra det brottsförebyggande arbetet efterlyser Vision resurser som ställer om socialtjänsten arbete till mer förebyggande och tidiga insatser.

Vision har länge uppmärksammat omsorgschefers bristande förutsättningar att leda sina medarbetare och skapa en trygg äldreomsorg. Chefer i äldreomsorg har idag ofta 40, 50 eller fler medarbetare, vilket är betydligt fler än chefer som jobbar i manligt dominerade branscher och verksamheter. Därutöver saknar omsorgscheferna ofta tillräckliga stödfunktioner och får hantera allt från trasiga datorer till att byta glödlampor, samtidigt som de ska driva utvecklingsarbete och säkra bemanning och en trygg arbetsmiljö.

-  Vision förutsätter att kommunerna nu använder de extra tillskotten till att stärka ledarskapet och anställa fler chefer. Med fler utbildade undersköterskor och vårdbiträden krävs också fler chefer som kan stödja sin medarbetare och skapa en trygg äldreomsorg, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision välkomnar satsningarna på det brottsförebyggande arbetet och den slutna ungdomsvården. Däremot saknar Vision att regeringen pekar ut riktningen för socialtjänsten genom en omställning mot mer förebyggande och tidiga insatser.

- Vi vill se ett tydligt uppdrag i socialtjänstlagen om att socialtjänsten ska arbeta förebyggande och att insatser ska kunna fås utan utredning och beslut. Den stora omställningen skulle leda till ett mer tillgängligt stöd för de som behöver socialtjänstens insatser och det kräver både tydlighet och ekonomisk stimulans från regeringens sida, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn: 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss