Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Kommunernas goda ekonomi måste användas till satsningar på äldreomsorgen

Publicerad 2021-05-11

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) visar i sin ekonomiska rapport på stora ekonomiska överskott i kommuner och regioner. Vision menar att kommunernas goda ekonomi måste användas för att stärka äldreomsorgen. Nu krävs satsningar på ledarskapet, på digital teknik och på ökad samverkan mellan regioner och kommuner.

-  Det är dags att använda de riktade statsbidragen så att äldreomsorgen kan stärkas. Det är rimligt  att lokala politiker säkerställer att pengarna inte läggs på hög eller används på fel sätt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

-  SKR pekar i sin rapport på att kommunerna inte vågar binda upp pengarna i ökade driftkostnader. Men det är viktigt att se satsningar på ledarskap, på digitalisering och på ökad samverkan som investeringar som betalar sig i form av en bättre arbetsmiljö och mer attraktiva jobb. Det handlar inte om kortsiktiga förbättringar utan om långsiktiga investeringar, säger Veronica Magnusson.

- Vi kommer att se en kraftig ökning av medborgare över 80 år under kommande decennier. Då behöver vi insatser och omsorg för äldre som verkligen fungerar. Kommunerna måste satsa på bra välfärdsteknik och kompetensutveckling – och med det måste det följa förutsättningar för medarbetare och chefer att göra jobbet, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar