Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision: Kommunernas goda ekonomi måste användas till satsningar på äldreomsorgen

Publicerad 2021-05-11

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) visar i sin ekonomiska rapport på stora ekonomiska överskott i kommuner och regioner. Vision menar att kommunernas goda ekonomi måste användas för att stärka äldreomsorgen. Nu krävs satsningar på ledarskapet, på digital teknik och på ökad samverkan mellan regioner och kommuner.

-  Det är dags att använda de riktade statsbidragen så att äldreomsorgen kan stärkas. Det är rimligt  att lokala politiker säkerställer att pengarna inte läggs på hög eller används på fel sätt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

-  SKR pekar i sin rapport på att kommunerna inte vågar binda upp pengarna i ökade driftkostnader. Men det är viktigt att se satsningar på ledarskap, på digitalisering och på ökad samverkan som investeringar som betalar sig i form av en bättre arbetsmiljö och mer attraktiva jobb. Det handlar inte om kortsiktiga förbättringar utan om långsiktiga investeringar, säger Veronica Magnusson.

- Vi kommer att se en kraftig ökning av medborgare över 80 år under kommande decennier. Då behöver vi insatser och omsorg för äldre som verkligen fungerar. Kommunerna måste satsa på bra välfärdsteknik och kompetensutveckling – och med det måste det följa förutsättningar för medarbetare och chefer att göra jobbet, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss