Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Vision: Förbättra villkoren för att satsningar på jobb, omställning och hållbarhet ska ge effekt

Publicerad 2021-04-15

Vision välkomnar regeringens fokus på jobb, omställning och hållbarhet i vårbudgeten. Välfärdens kvalitet är beroende av att fler människor vill jobba där, utveckla sin kompetens och bidra till ett hållbart samhälle. Men för att regeringens miljardsatsningar ska ge effekt måste medarbetare och chefer få bättre förutsättningar.

-  Det är bra med de tillfälliga satsningarna på välfärden. Men kommuner och regioner måste ha långsiktiga resurser för att medarbetare ska vilja stanna eller lockas att arbeta med att ge omsorg, vård eller service till alla de som behöver samhällets stöd. Chefer måste ha förutsättningar att leda, i kris såväl som i arbetsvardag, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

 Pandemin har visat att välfärden bärs av anställdas kompetens och arbetsinsatser. Det senaste året har medfört stora påfrestningar på samhället med negativa konsekvenser för liv och hälsa såsom arbetslöshet och sjukskrivning. Det måste välfärdens arbetsgivare ta höjd för när fler kommer att söka samhällets stöd, menar Veronica Magnusson:

 -  Välfärden kommer de närmaste åren fortsätta att utsättas för hårda prövningar när många medborgare ska försöka återhämta sig från pandemins effekter. Det är i detta läge oerhört viktigt att välfärdens medarbetare får en god arbetsmiljö för att orka framöver.

Omställningen till ett hållbart samhälle kräver att kommuner och regioner tar initiativet och ger medarbetarna förutsättningar att bidra. Sveriges nationelle samordnare för Agenda 2030 betonar den viktiga roll som kommuner och regioner har i omställningsarbetet.Visions medlemmar, bland andra upphandlare, chefer, tekniker och miljö- och hållbarhetstrateger, förväntas förverkliga regeringens världsledande ambitioner och målsättningar för Agenda 2030. 

Om regeringen menar allvar med sina ambitioner att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland behöver anställda i välfärden få förutsättningar att bidra till det. Idag ser vi att alltför många medarbetare saknar möjlighet till kompetensutveckling och här måste arbetsgivarna ta ett större ansvar, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss