Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision: Förbättra villkoren för att satsningar på jobb, omställning och hållbarhet ska ge effekt

Publicerad 2021-04-15

Vision välkomnar regeringens fokus på jobb, omställning och hållbarhet i vårbudgeten. Välfärdens kvalitet är beroende av att fler människor vill jobba där, utveckla sin kompetens och bidra till ett hållbart samhälle. Men för att regeringens miljardsatsningar ska ge effekt måste medarbetare och chefer få bättre förutsättningar.

-  Det är bra med de tillfälliga satsningarna på välfärden. Men kommuner och regioner måste ha långsiktiga resurser för att medarbetare ska vilja stanna eller lockas att arbeta med att ge omsorg, vård eller service till alla de som behöver samhällets stöd. Chefer måste ha förutsättningar att leda, i kris såväl som i arbetsvardag, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

 Pandemin har visat att välfärden bärs av anställdas kompetens och arbetsinsatser. Det senaste året har medfört stora påfrestningar på samhället med negativa konsekvenser för liv och hälsa såsom arbetslöshet och sjukskrivning. Det måste välfärdens arbetsgivare ta höjd för när fler kommer att söka samhällets stöd, menar Veronica Magnusson:

 -  Välfärden kommer de närmaste åren fortsätta att utsättas för hårda prövningar när många medborgare ska försöka återhämta sig från pandemins effekter. Det är i detta läge oerhört viktigt att välfärdens medarbetare får en god arbetsmiljö för att orka framöver.

Omställningen till ett hållbart samhälle kräver att kommuner och regioner tar initiativet och ger medarbetarna förutsättningar att bidra. Sveriges nationelle samordnare för Agenda 2030 betonar den viktiga roll som kommuner och regioner har i omställningsarbetet.Visions medlemmar, bland andra upphandlare, chefer, tekniker och miljö- och hållbarhetstrateger, förväntas förverkliga regeringens världsledande ambitioner och målsättningar för Agenda 2030. 

Om regeringen menar allvar med sina ambitioner att Sverige ska bli världens första fossilfria välfärdsland behöver anställda i välfärden få förutsättningar att bidra till det. Idag ser vi att alltför många medarbetare saknar möjlighet till kompetensutveckling och här måste arbetsgivarna ta ett större ansvar, säger Veronica Magnusson.

För ytterligare kommentarer kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, tfn 070- 746 21 24.

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar