Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tillit, tydliga roller och god arbetsmiljö stärker Svenska kyrkan

Publicerad 2021-09-19

Kvällens preliminära valresultat till Svenska kyrkan spelar en viktig roll för alla anställda inom kyrkan. Vision ser fram emot en god och konstruktiv dialog med nya och omvalda förtroendevalda om hur vi utvecklar Svenska kyrkan till en modern och attraktiv arbetsplats. Medarbetares inflytande, en god dialog, tillit och respekt kring olika roller samt en mångfald av människor och kompetenser är delar vi vet bidrar till en fungerande verksamhet.

Många av Visions ca 5600 medlemmar i Svenska kyrkan har i sin yrkesroll att stödja och ta fram förslag till kyrkans förtroendevalda, förslag som ska hanteras i demokratisk ordning. För det mesta fungerar det mycket bra, Vision har en god och konstruktiv relation till Svenska kyrkan som arbetsgivare och dess folkvalda. Men på några håll kan vi se att relationen mellan medarbetare, fack och arbetsgivare behöver utvecklas. Det skulle därför vara önskvärt att tillsammans förtydliga det politiska uppdraget syfte och gränsdragningen mellan medarbetare, chefer och folkvalda politiker i Svenska kyrkan.

Vi har sett händelser där rollerna varit otydliga och förtroendevalda ifrågasättermedarbetares och chefers roller. Man har haft synpunkter på hur arbetet utförs och petar i detaljer i verksamheten i stället för att sätta ramar och peka ut riktningen. Det skapar en otydlighet i organisationen vilket i sin tur bidrar till en försämrad arbetsmiljö.

-  Det är en oroväckande utveckling. Bristande tillit riskerar inte bara att begränsa det professionella handlingsutrymmet - det kan också skada arbetsglädjen och leda till en skadlig tystnadskultur. Vision vill bidra till att motverka en sådan utveckling. Vi förväntar oss stortillit till våra medlemmars kompetens och yrkesskicklighet, respekt för varandras olika roller, en god arbetsmiljö och ett gemensamt arbete för att öka mångfalden av människor, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande för Vision.

För att komma tillrätta med gränserna mellan styrning och ledning menar Vision att det behövs utbildning för nyvalda kyrkofullmäktige, för att de i sin tur ska kunna ställa krav på att även det utsedda kyrkorådet utbildas i sin roll.

-  Vision ser gärna en dialog och ett samarbete för att stärka och kompetensutveckla kring arbetsgivarrollen. Vi uppmuntrar också förtroendevalda till att bli utbildade kring sin roll genom de befintliga utbildningar som redan idag erbjuds av kyrkan och de egna partierna. Genom att öka dialogen kan vi förbättra verksamheten, stärka villkoren för medarbetare och chefer och göra Svenska kyrkan till en mer attraktiv arbetsgivare, säger Hans-Jörgen Kronqvist, förbundsstyrelseledamot i Vision samt fritidsledare inom Skellefteå pastorat.

För mer info, vg kontakta:

Veronica Magnusson; 070 746 2124 eller veronica.magnusson@vision.se

Hans-Jörgen Kronqvist: 070 345 0627 eller hans-jorgen.kronqvist@vision.se

 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar