Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Tillit, tydliga roller och god arbetsmiljö stärker Svenska kyrkan

Publicerad 2021-09-19

Kvällens preliminära valresultat till Svenska kyrkan spelar en viktig roll för alla anställda inom kyrkan. Vision ser fram emot en god och konstruktiv dialog med nya och omvalda förtroendevalda om hur vi utvecklar Svenska kyrkan till en modern och attraktiv arbetsplats. Medarbetares inflytande, en god dialog, tillit och respekt kring olika roller samt en mångfald av människor och kompetenser är delar vi vet bidrar till en fungerande verksamhet.

Många av Visions ca 5600 medlemmar i Svenska kyrkan har i sin yrkesroll att stödja och ta fram förslag till kyrkans förtroendevalda, förslag som ska hanteras i demokratisk ordning. För det mesta fungerar det mycket bra, Vision har en god och konstruktiv relation till Svenska kyrkan som arbetsgivare och dess folkvalda. Men på några håll kan vi se att relationen mellan medarbetare, fack och arbetsgivare behöver utvecklas. Det skulle därför vara önskvärt att tillsammans förtydliga det politiska uppdraget syfte och gränsdragningen mellan medarbetare, chefer och folkvalda politiker i Svenska kyrkan.

Vi har sett händelser där rollerna varit otydliga och förtroendevalda ifrågasätter medarbetares och chefers roller. Man har haft synpunkter på hur arbetet utförs och petar i detaljer i verksamheten i stället för att sätta ramar och peka ut riktningen. Det skapar en otydlighet i organisationen vilket i sin tur bidrar till en försämrad arbetsmiljö.

-  Det är en oroväckande utveckling. Bristande tillit riskerar inte bara att begränsa det professionella handlingsutrymmet - det kan också skada arbetsglädjen och leda till en skadlig tystnadskultur. Vision vill bidra till att motverka en sådan utveckling. Vi förväntar oss stortillit till våra medlemmars kompetens och yrkesskicklighet, respekt för varandras olika roller, en god arbetsmiljö och ett gemensamt arbete för att öka mångfalden av människor, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande för Vision.

För att komma tillrätta med gränserna mellan styrning och ledning menar Vision att det behövs utbildning för nyvalda kyrkofullmäktige, för att de i sin tur ska kunna ställa krav på att även det utsedda kyrkorådet utbildas i sin roll.

-  Vision ser gärna en dialog och ett samarbete för att stärka och kompetensutveckla kring arbetsgivarrollen. Vi uppmuntrar också förtroendevalda till att bli utbildade kring sin roll genom de befintliga utbildningar som redan idag erbjuds av kyrkan och de egna partierna. Genom att öka dialogen kan vi förbättra verksamheten, stärka villkoren för medarbetare och chefer och göra Svenska kyrkan till en mer attraktiv arbetsgivare, säger Hans-Jörgen Kronqvist, förbundsstyrelseledamot i Vision samt fritidsledare inom Skellefteå pastorat.

För mer info, vg kontakta:

Veronica Magnusson; 070 746 2124 eller veronica.magnusson@vision.se

Hans-Jörgen Kronqvist: 070 345 0627 eller hans-jorgen.kronqvist@vision.se

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss