Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Oacceptabelt att kommunpolitiker skrämmer Visions medlemmar till tystnad

Publicerad 2021-12-22

Arbetsmiljöverket har vid flera tillfällen gjort nedslag i Hörby kommun för undermålig arbetsmiljö. Vision har varit kritisk till politikernas agerande och påtalat bristerna ett flertal gånger för arbetsgivaren. Men situationen har inte förbättrats. Det senaste övertrampet skedde nyligen på en verksamhet där kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) krävde att personalen tog bort alla regnbågsflaggor som låg framme.

Vision organiserar många medlemmar i Hörby kommun och har länge arbetat med att förbättra arbetsmiljön för de anställda.

- Medlemmarna som var på plats när kommunalrådet fick ett utbrott mot flaggorna upplevde situationen väldigt obehaglig och hotfull. Det är oacceptabelt att en politiker agerar på detta sätt och det blir extra alarmerande när man gör utfall mot symboler som står för allas lika värde. Vi kräver trygga arbetsplatser och politiker som följer den lagstiftning som finns kring arbetsmiljö och mot diskriminering, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Efter händelsen hade Vision och Akademikerförbundet SSR samtal med bla kommunens HR-chef där de uttryckte sin oro och kritik mot händelsen. HR-chefen bad om ursäkt för kommunalrådets agerande.

- Vi saknar fortfarande en ursäkt från kommunalrådet samt de politiker från Moderaterna och SPI som var i samma rum men valde att inte ingripa vid händelsen. Istället har vi kunnat läsa uttalanden i media om att kommunalrådet hävdar att det var ett politiskt utspel från personalen och inte en fråga om arbetsmiljön för våra medlemmar. Men kommunalrådet verkar ha missat att det är precis det, det handlar om. Kommunalrådets obehagliga agerande har försämrat arbetsmiljön för våra medlemmar avsevärt samt lett till en tystnadskultur i kommunen, säger Madelene Eriksson, ansvarig ombudsman för Vision.

Vision har tydligt markerat att detta är ett oacceptabelt agerande mot förbundets många medlemmar i Hörby kommun. Det är en grundläggande rättighet att man inte ska bli utskälld på sitt jobb. Vision kräver en ursäkt från den politiska ledningen.

- Detta får aldrig upprepas och kommunledningen måste se till att medarbetarnas arbetsmiljö tryggas, avslutar Veronica Magnusson

För mer info, vg kontakta:

Hediye Güzel, presschef Vision; 076 141 7321 eller hediye.guzel@vision.se

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar