Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Oacceptabelt att kommunpolitiker skrämmer Visions medlemmar till tystnad

Publicerad 2021-12-22

Arbetsmiljöverket har vid flera tillfällen gjort nedslag i Hörby kommun för undermålig arbetsmiljö. Vision har varit kritisk till politikernas agerande och påtalat bristerna ett flertal gånger för arbetsgivaren. Men situationen har inte förbättrats. Det senaste övertrampet skedde nyligen på en verksamhet där kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito (SD) krävde att personalen tog bort alla regnbågsflaggor som låg framme.

Vision organiserar många medlemmar i Hörby kommun och har länge arbetat med att förbättra arbetsmiljön för de anställda.

- Medlemmarna som var på plats när kommunalrådet fick ett utbrott mot flaggorna upplevde situationen väldigt obehaglig och hotfull. Det är oacceptabelt att en politiker agerar på detta sätt och det blir extra alarmerande när man gör utfall mot symboler som står för allas lika värde. Vi kräver trygga arbetsplatser och politiker som följer den lagstiftning som finns kring arbetsmiljö och mot diskriminering, säger Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Efter händelsen hade Vision och Akademikerförbundet SSR samtal med bland annat kommunens HR-chef där de uttryckte sin oro och kritik mot händelsen. HR-chefen bad om ursäkt för kommunalrådets agerande.

- Vi saknar fortfarande en ursäkt från kommunalrådet samt de politiker från Moderaterna och SPI som var i samma rum men valde att inte ingripa vid händelsen. Istället har vi kunnat läsa uttalanden i media om att kommunalrådet hävdar att det var ett politiskt utspel från personalen och inte en fråga om arbetsmiljön för våra medlemmar. Men kommunalrådet verkar ha missat att det är precis det, det handlar om. Kommunalrådets obehagliga agerande har försämrat arbetsmiljön för våra medlemmar avsevärt samt lett till en tystnadskultur i kommunen, säger Madelene Eriksson, ansvarig ombudsman för Vision.

Vision har tydligt markerat att detta är ett oacceptabelt agerande mot förbundets många medlemmar i Hörby kommun. Det är en grundläggande rättighet att man inte ska bli utskälld på sitt jobb. Vision kräver en ursäkt från den politiska ledningen.

- Detta får aldrig upprepas och kommunledningen måste se till att medarbetarnas arbetsmiljö tryggas, avslutar Veronica Magnusson

För mer info, vg kontakta:

Hediye Güzel, presschef Vision; 076 141 7321 eller hediye.guzel@vision.se

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss