Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

LO och TCO i unikt samarbete under Järvaveckan: Facklig styrka är vår styrka

Publicerad 2021-05-27

Centralorganisationerna LO och TCO inleder ett unikt samarbete för att lyfta vikten av facklig organisering och erbjuder facklig rådgivning under hela Järvaveckan.

Flera av fackförbunden som tillhör centralorganisationerna LO och TCO kommer att ställa upp med rådgivare under Järvaveckan, som tar sig an medborgarnas frågor kopplade till fackligt medlemskap. Oavsett vilket fackförbund man tillhör eller ska tillhöra kommer rådgivarna att ge information och stöd till den som hör av sig.

-  Det är ett viktigt att gå från ord till handling, våra förbund organiserar ca 3 miljoner arbetstagare i Sverige och nu gör vi gemensam sak för att lyfta vikten av fackligt medlemskap - oavsett vilket fackförbund man tillhör, säger Therese Svanström, ordförande TCO.

-  Det vi gör tillsammans är otroligt viktigt för att visa nyttan med att vara medlem i ett fackförbund. För att visa parternas roll och styrka för social hållbarhet och schysta arbetsvillkor och ha de anställdas arbetsmiljö i fokus behöver vi bli fler. Facklig styrka är vår styrka, säger Susanna Gideonsson, ordförande LO.

-  Stiftelsen The Global Village jobbar tvärsektoriellt. Vi behöver dialogen med centralorganisationer som TCO och LO för att tillsammans lösa det demokratiska utanförskapet och bidra till inkludering. Arbetsmarknadsparterna är viktiga i skapande av en inkluderande arbetsmarknad, säger Ahmed Abdirahman, grundare och vd, Stiftelsen The Global Village.

Bakgrundsinfo:

Alla som vill ha fackligt stöd och rådgivning kan ringa 08-796 33 00 den 2 –4 juni kl 8-18.

Följande fackförbund ingår i:

-          LO

Byggnadsarbetareförbundet, Elektrikerförbundet, Fastighetsanställdas förbund, GS, Facket för Skogs-, Trä och Grafisk bransch, Handelsanställdas förbund, Hotell- och restaurangfacket, Industrifacket Metall, Kommunalarbetareförbundet, Livsmedelsarbetareförbundet, Musikerförbundet, Målarna, Pappersindustriarbetareförbundet, Seko, Service- och kommunikationsfacket, Transportarbetareförbundet

-          TCO

Fackförbundet ST, Finansförbundet, Forena, Försvarsförbundet, Journalistförbundet, Lärarförbundet, Polisförbundet, Scen & Film, SYMF, TULL-KUST, Unionen, Vision, Vårdförbundet 

För mer info, vg kontakta;

TCO:s pressavdelning: 08-782 91 50

LO:s pressavdelning: 08-796 25 26

Ahmed Abdirahman, vd, Stiftelsen The Global Village, Ahmed.Abdirahman@theglobalvillage.se eller 073 907 7509

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss