Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kommunernas brottsbekämpning kräver bättre förutsättningar för socialtjänsten

Publicerad 2021-06-16

För att en ny lag om kommunernas brottsförebyggande arbete ska ha effekt måste medarbetarna i socialtjänsten få bättre förutsättningar att jobba förebyggande och samverka med andra aktörer. Det anser Vision med anledning av det betänkande som idag överlämnades av regeringens särskilda utredare.

-  Vision välkomnar den nya lagen med krav på kommunerna att skapa lägesbild, upprätta en åtgärdsplan och en formell struktur för samverkan och samordning kring brottsförebyggande arbete. Visions medlemmar i socialtjänsten pekar på vikten av att arbeta förebyggande, långsiktigt och i samverkan med övriga samhällsaktörer för att förebygga kriminalitet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Samtidigt ser Vision hur det förebyggande arbetet ofta prioriteras ner i kärvare ekonomiska tider vilket slår tillbaka i större social utsatthet, ökad kriminalitet och högre kostnader på sikt för hela samhället. Därför behöver det förebyggande arbetet få en tydligare roll i den nya socialtjänstlagen.

-  Stora delar av socialtjänstens resurser läggs i dag på omfattande utredning och dokumentation. En del av dessa resurser kan istället frigöras till att snabbt fånga upp personer och tillhandahålla insatser som gör skillnad. Trösklarna för att tidigt stötta människor i riskzonen behöver sänkas, fortsätter Veronica Magnusson.

Vision har i nära dialog med medarbetare och chefer inom socialtjänsten tagit fram förslag hur kommunernas brottsförebyggande ansvar kan stärkas:

  • Kommunernas samlade brottsförebyggande arbete behöver tydliggöras i lagstiftningen och utgå från Agenda 2030.
  • Socialtjänstens förebyggande arbete måste skrivas in i socialtjänstlagen. 
  • I socialtjänstlagen bör införas en skyldighet att tillhandahålla vissa insatser utan föregående behovsprövning.
  • Myndigheternas kunskapsuppdrag gällande brottsförebyggande arbete behöver stärkas så att kunskapen når ut och omsätts hos kommuner och andra aktörer.
  • Staten bör ta en del av finansieringen av kommunernas brottsförebyggande arbete. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar