Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Kommunernas brottsbekämpning kräver bättre förutsättningar för socialtjänsten

Publicerad 2021-06-16

För att en ny lag om kommunernas brottsförebyggande arbete ska ha effekt måste medarbetarna i socialtjänsten få bättre förutsättningar att jobba förebyggande och samverka med andra aktörer. Det anser Vision med anledning av det betänkande som idag överlämnades av regeringens särskilda utredare.

-  Vision välkomnar den nya lagen med krav på kommunerna att skapa lägesbild, upprätta en åtgärdsplan och en formell struktur för samverkan och samordning kring brottsförebyggande arbete. Visions medlemmar i socialtjänsten pekar på vikten av att arbeta förebyggande, långsiktigt och i samverkan med övriga samhällsaktörer för att förebygga kriminalitet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Samtidigt ser Vision hur det förebyggande arbetet ofta prioriteras ner i kärvare ekonomiska tider vilket slår tillbaka i större social utsatthet, ökad kriminalitet och högre kostnader på sikt för hela samhället. Därför behöver det förebyggande arbetet få en tydligare roll i den nya socialtjänstlagen.

-  Stora delar av socialtjänstens resurser läggs i dag på omfattande utredning och dokumentation. En del av dessa resurser kan istället frigöras till att snabbt fånga upp personer och tillhandahålla insatser som gör skillnad. Trösklarna för att tidigt stötta människor i riskzonen behöver sänkas, fortsätter Veronica Magnusson.

Vision har i nära dialog med medarbetare och chefer inom socialtjänsten tagit fram förslag hur kommunernas brottsförebyggande ansvar kan stärkas:

  • Kommunernas samlade brottsförebyggande arbete behöver tydliggöras i lagstiftningen och utgå från Agenda 2030.
  • Socialtjänstens förebyggande arbete måste skrivas in i socialtjänstlagen. 
  • I socialtjänstlagen bör införas en skyldighet att tillhandahålla vissa insatser utan föregående behovsprövning.
  • Myndigheternas kunskapsuppdrag gällande brottsförebyggande arbete behöver stärkas så att kunskapen når ut och omsätts hos kommuner och andra aktörer.
  • Staten bör ta en del av finansieringen av kommunernas brottsförebyggande arbete. 

För ytterligare kommentarer, kontakta Veronica Magnusson, förbundsordförande, tfn 070- 746 21 24.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss