Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Karin Smirnoff är Årets författare 2020

Publicerad 2021-01-25

Tidningen Visions läsare har röstat fram Karin Smirnoff till Årets författare 2020. Hon får utmärkelsen för sin bok ”Sen for jag hem”, som är den tredje och sista i romantriologin om Jana Kippo. Priset består av 10 000 kronor.

Romanerna om Jana Kippo och invånarna i byn Smalånger kan beskrivas som action i glesbygd. Här finns historier om mörka hemligheter, missbruk, övergrepp och religiös fanatism. Böckerna har hyllats av både kritiker och läsare. Bokrättigheterna har sålts till ett tiotal länder och ska bli tv-serie.

Karin Smirnoff är glad men lite överraskad av responsen. Om Tidningen Visions pris säger hon:

-  Alla pris är häftiga på sitt sätt, att detta är ett läsarpris är speciellt. Då är det många som har läst och fått ut något av mina böcker.

I en intervju med Tidningen Vision berättar Karin Smirnoff om den speciella stil som utmärker hennes skrivande; lite kärv och avskalad. Stilen går tillbaka till 1990-talet när Karin Smirnoff försökte lära sig att skriva på maskin. Det gick sådär med tangenterna, vilket fick henne att förenkla ord, skriva ihop, skippa skiljetecknen och hoppa över stor bokstav.

- Jag upptäckte att det händer spännande saker när man plockar bort ord och beskrivningar. Mycket i vårt språk har vi inom oss, säger hon.

Tidningen Visions utmärkelse Årets författare har delats ut i 27 år. Bland tidigare vinnare finns Thord Eriksson, Stina Wollter, Johannes Anyuru, Fredrik Backman, Jonas Hassen Khemiri, Lena Andersson, Jonas Gardell, Leif GW Persson, Stieg Larsson, Camilla Läckberg, Elsie Johansson, Henning Mankell, Bodil Malmsten och Kerstin Ekman.

En längre intervju med Karin Smirnoff publiceras i det senaste numret av Tidningen Vision: Karin Smirnoff är Årets ­författare 2020 — Vision

För mer information kontakta Åsa Bolmstedt, chefredaktör för Tidningen Vision, tfn 08- 789 64 54.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar