Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Emmaboda är Årets kulturkommun 2022

Publicerad 2021-12-01

Vision har i dag utsett Emmaboda till Årets kulturkommun 2022. Emmaboda får priset för att man trots den rådande pandemin hittat nya spännande former för att nå ut med kulturen. Det har gynnat såväl medborgarna som kulturarbetarna.

-  Emmaboda har ett brett kulturutbud, trots att det är en relativt liten kommun. Kommunen bedriver en långsiktig kulturpolitik, där kulturen är en viktig del i kommunens arbete med stärkt demokrati, meningsfull fritid, livslång hälsa och lärande och sociala sammanhang, säger juryns ordförande Anna Svedbom.

-  Emmaboda har också på ett imponerande sätt tagit tillvara på sitt kulturarv, som en kommun mitt i glasriket. Här har man byggt Sveriges enda renodlade glasmuseum The Glass Factory, baserat på omfattande glassamlingar som kommunen köpt in, och skapat ett upplevelsecenter som lockar besökare från hela världen, säger Anna Svedbom.

Det är 33:e året i rad som Vision utser Årets kulturkommun. Priset har blivit något av en institution i det kommunala kultur-Sverige och bidrar till att sätta vinnarkommunen på kartan.

Motivering Årets kulturkommun 2022:

”Årets kulturkommun har skapat en framtida vision som präglas av innovation på samma gång som kommunen tar tillvara sitt industriella kulturarv.

Här har man en bred kultursyn och använder kulturen både som en strategi för livslång hälsa och som ett redskap för att marknadsföra besöksnäringen. Invånarna får ta del av såväl spetskultur som av bredare kultursatsningar.

Politikerna i kommunen tar kulturen på stort allvar. Det visar de genom att betona vikten av en fri kultur och genom dagliga och långsiktiga ekonomiska satsningar.

Särskilt imponerar det att kommunen under pandemin har fortsatt sitt arbete för att göra kulturverksamheten synlig och tillgänglig för alla, inte minst genom tydliga barn- och ungdomssatsningar, med goda resultat.

 Vision utser med stolthet Emmaboda till Årets kulturkommun 2022.”

Prisutdelningen skedde i år digitalt. Priset är ett vandringspris i form av ett glasäpple tillverkat av konstnären Rune Strand. Dessutom får Emmaboda en liten trädplantering i Afrika, söder om Sahara. Läkarmissionen ombesörjer att träd planteras för att förhindra att Sahara breder ut sig till följd av skövling och klimatförändringar.

För ytterligare kommentarer, kontakta juryns ordförande Anna Svedbom, tfn 08- 789 63 14  eller 070- 516 59 73.

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar