Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Allt annat än en hållbar arbetssituation i Kiruna kommun

Publicerad 2021-09-06

Visions Kirunaavdelning larmar nu i en skrivelse till kommunstyrelsen om den ohållbara och orimliga arbetssituation som råder i kommunen. Allt fler av medlemmarna vittnar om en arbetssituation och arbetsmiljö i kommunen som är allt annat än hållbar. Många medarbetare i kommunen har slutat eller är på väg att lämna.

Visions medlemmar återfinns i kommunens alla verksamheter och jobbar som chefer, handläggare och administratörer. Medlemmarna är stolta över att vara med och göra skillnad och leverera välfärdstjänster till nytta för kommunens medborgare. Visions Kirunaavdelning jobbar för att medlemmarna ska ha rätt förutsättningar att på bästa sätt kunna utföra sina uppdrag i kommunens tjänst.

 - Mång som har lämnat och fler som är på väg att lämna kommunen på grund av en ohållbar arbetssituation leder till en än mer ohållbar arbetsmiljö för de som är kvar, säger Visions ordförande i kommunen Helen Lundbäck förtvivlat.

Vision håller med kommunledningen om att vi ska vara rädda om och hushålla med våra gemensamma resurser. Kommunen dräneras på kompetens då kunniga och erfarna chefer och medarbetare ser exit Kiruna kommun som enda utvägen. Det är inte en väg som gynnar Kirunaborna och det är inte att hushålla med våra gemensamma resurser, menar Vision.  

Vision vill med sin skrivelse uppmärksamma kommunstyrelsen, såväl styrande majoritet som opposition, på den orimliga och ohållbara arbetssituation som råder i kommunen.

 En förutsättning för ett hållbart arbetsliv är en god arbetsmiljö som ger möjlighet till utveckling och arbetsglädje. Om det vill vi i Vision gärna föra en dialog med politikerna i kommunstyrelsen i Kiruna, säger Helen Lundbäck.  

 

För mer info, vg kontakta: 

Helen Lundbäck, ordförande Vision Kirunaavdelningen, 072 277 66 17

Hediye Güzel, presschef Vision, 076 141 7321

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar