Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Allt annat än en hållbar arbetssituation i Kiruna kommun

Publicerad 2021-09-06

Visions Kirunaavdelning larmar nu i en skrivelse till kommunstyrelsen om den ohållbara och orimliga arbetssituation som råder i kommunen. Allt fler av medlemmarna vittnar om en arbetssituation och arbetsmiljö i kommunen som är allt annat än hållbar. Många medarbetare i kommunen har slutat eller är på väg att lämna.

Visions medlemmar återfinns i kommunens alla verksamheter och jobbar som chefer, handläggare och administratörer. Medlemmarna är stolta över att vara med och göra skillnad och leverera välfärdstjänster till nytta för kommunens medborgare. Visions Kirunaavdelning jobbar för att medlemmarna ska ha rätt förutsättningar att på bästa sätt kunna utföra sina uppdrag i kommunens tjänst.

 - Mång som har lämnat och fler som är på väg att lämna kommunen på grund av en ohållbar arbetssituation leder till en än mer ohållbar arbetsmiljö för de som är kvar, säger Visions ordförande i kommunen Helen Lundbäck förtvivlat.

Vision håller med kommunledningen om att vi ska vara rädda om och hushålla med våra gemensamma resurser. Kommunen dräneras på kompetens då kunniga och erfarna chefer och medarbetare ser exit Kiruna kommun som enda utvägen. Det är inte en väg som gynnar Kirunaborna och det är inte att hushålla med våra gemensamma resurser, menar Vision.  

Vision vill med sin skrivelse uppmärksamma kommunstyrelsen, såväl styrande majoritet som opposition, på den orimliga och ohållbara arbetssituation som råder i kommunen.

 En förutsättning för ett hållbart arbetsliv är en god arbetsmiljö som ger möjlighet till utveckling och arbetsglädje. Om det vill vi i Vision gärna föra en dialog med politikerna i kommunstyrelsen i Kiruna, säger Helen Lundbäck.  

 

För mer info, vg kontakta: 

Helen Lundbäck, ordförande Vision Kirunaavdelningen, 072 277 66 17

Hediye Güzel, presschef Vision, 076 141 7321

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss