Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Visions medlemmar ska ha löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden

2023-04-06

Visions medlemmar går till jobbet varje dag för att välfärden ska fungera. Deras insatser är nödvändiga för samhället, och det ska märkas på lönen. Vi förväntar oss löneökningar som ligger i linje med märket och övriga arbetsmarknaden.

Den lokala löneöversynen för Visions medlemmar pågår nu i kommuner och regioner. Visions löneavtal innebär att varje medlem ska ha möjlighet att påverka sin löneutveckling genom sina prestationer på jobbet.

Trots ett kärvt ekonomiskt läge i kommuner och regioner ska våra medlemmar ha betalt för det viktiga arbete de utför. Välfärden behöver många fler som vill jobba där och rimliga löner är såklart en avgörande faktor.

Runt om i landet går tandsköterskor samman i upprop mot de låga lönerna. Medicinska sekreterare är en annan kvinnodominerad yrkesgrupp som är alltför lågt värderad.

Dessa yrkesgrupper och andra behöver få rejäla löneökningar – annars är risken stor att många lämnar sina yrken eller att nyutexaminerade väljer bort kommuner och regioner som arbetsplats. Det vore förödande för välfärden.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss