Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Vision fortsätter förhandla för trygghet under arbetslivets gång

2021-06-07

Vision har hela tiden pekat på att anställningstryggheten är en fråga som parterna på arbetsmarknaden hanterar bäst själva, utan inblandning från politiken. Därför är det bra att regeringen lyssnat till våra krav på dispositivitet, så att kollektivavtal kring omställning och anställningstrygghet som redan finns på arbetsmarknaden kan gälla även fortsättningsvis.

I de förslag till ny lagstiftning kring omställning och anställningstrygghet som nu presenterats framkommer att anställda som redan omfattas av ett kollektivavtal om stöd till omställning kommer att göra det även fortsättningsvis. Samtidigt garanterar förslaget alla arbetstagare på arbetsmarknaden rätt till stöd, även de som inte omfattas av ett kollektivavtal.

Visions medlemmar som jobbar i kommuner, regioner och kommunala bolag omfattas av det omställningsavtal vi tecknat med Sveriges Kommuner och Regioner. Avtalet ger ett bra stöd för den som riskerar att förlora sitt jobb och uppmanar arbetsgivare att kartlägga och identifiera de anställdas framtida behov av kompetensutveckling. Vi är nöjda med vårt avtal och vill gärna utveckla det för att uppnå så bra förutsättningar som möjligt och möta våra medlemmars olika behov.

Våra medlemmar vill utvecklas under hela arbetslivet och varannan tror att de kommer att behöva vidareutbilda sig under de närmsta tre åren för att vara anställningsbar. De visar Visions kompetensundersökning som nyligen presenterades. De allra flesta är dock inte beredda att finansiera studierna genom lån. Dagens besked om ett nytt offentligt studiestöd för den som studerar vidare är därför välkommet. Stödet gör det möjligt att studera vidare på vissa utbildningar eller kurser med en ekonomisk ersättning motsvarande cirka 80 procent av lönen under ett år.

Samtidigt vet vi att många efterfrågar distanskurser på deltid som går att kombinera med arbete. Vårt medskick till regeringen är därför att redan nu ge Universitet och högskolor i uppdrag att, i samarbete med arbetsmarknadens parter, omställningsorganisationer och branschföreträdare samt Arbetsförmedlingen, ta fram förslag på utbildningar som riktar sig till samma målgrupper som det nya studiestödet.

Alla som följt Vision i debatten vet att vi varit mycket kritiska till att LAS-utredningen tillsattes från första början. Dagens förslag innehåller delar som vi ser kommer att leda till försämringar. Det handlar till exempel om undantagen från turordningsreglerna som ökat från två personer till tre. En annan försämring gäller möjligheten att ogiltigförklara uppsägningar och avsked.

Samtidigt är förslaget en helhet och ett resultat av ett givande och tagande. Visions fokus just nu är att i förhandling med våra motparter se till att regelverket anpassas för att skapa goda förutsättningar i våra sektorer. Målet är att alla medlemmar ska känna sig trygga i att bli värderade för det de redan gör, och får fylla på med ny kunskap under hela arbetslivet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss