Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Viktigt steg mot en rättssäker sjukförsäkring

2021-04-08

Regeringen föreslår ytterligare förändringar i reglerna för hur Försäkringskassan bedömer arbetsförmågan hos långtidssjukskrivna, enligt ett nytt lagförslag. Vision tycker att förändringarna är ett steg i rätt riktning mot en mer rättssäker försäkring.

Vision har tillsammans med andra fackförbund länge drivit på för en förändrad sjukförsäkring med fokus på rehabilitering och tidiga insatser som gör individen frisk och arbetsför. Vi har varit kritiska till tillämpningen av sjukförsäkringen; att den som varit sjukskriven i 180 dagar ska få sin arbetsförmåga bedömd av Försäkringskassan, ofta mot fiktiva jobb på arbetsmarknaden. Många har ansetts friska nog att jobba – utan att Försäkringskassan i avslaget på sjukpenning har beskrivit vilket arbete de då skulle kunna utföra. När de sedan kommit till Arbetsförmedlingen finns det inga riktiga jobb att matcha mot då man är för sjuk för att ta de jobb som finns.

Detta har inneburit att många fått avslag på sin sjukpenning utan att förstå varför. Människor har fallit mellan stolarna och farit väldigt illa. Tilltron till försäkringen har urholkats och det leder till otrygghet.

Att regeringen nu föreslår att individens arbetsförmåga ska bedömas mot en angiven yrkesgrupp är därför positivt. Redan nu har också 180-dagars regeln ändrats så att fler får behålla sin ersättning längre och därmed kan fullfölja sin rehabilitering. Fokus ska vara att jobba med tidigare rehabiliteringsinsatser när folk blir sjuka och förebyggande insatser för att förhindra att människor blir sjuka.

Vision är glada att regeringen hörsammat de krav som vi och andra förbund fört fram. För att förbättra försäkringen ytterligare föreslår vi tätare kontakter mellan de aktörer som finns runt den sjukskrivne; läkare, försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi ser även att företagshälsovården bör få en förstärkt roll att stötta arbetsgivare i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Det finns också fler delar i regelverket som behöver ändras. Till exempel behövs en flexiblare och mer individanpassad bedömning då man varit sjuk i 356 dagar.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss