Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Var finns vallöftena om det sociala arbetet?

2022-08-24

Unga som begår brott och våldsdåd är ett misslyckande för samhället som alla politiska partier vill komma till rätta med. Men vilka vill använda socialtjänstens fulla kompetens att agera förebyggande? Socialtjänsten måste få rätt förutsättningar att arbeta med tidiga insatser mot barn och vuxna som behöver hjälp och stöd. Det behövs en ny socialtjänstlag som fokuserar på förebyggande arbete. Var finns vallöftet om det?

Med några få veckor kvar till valet vill alla partier leverera flest förslag på hur gängen ska knäckas och brottsligheten minska. Allra mest handlar det om hårdare tag. Men det räcker inte, vi måste förhindra att brotten begås. Här spelar de tidiga sociala insatserna stor roll. Det är både lättare och bättre att nå fram med stöd tidigt till föräldrar och barn än att omhänderta en kriminell 19-åring.

Både Sveriges socialchefer och Visions medlemmar i socialt arbete anser att det är svårt att få resurserna att räcka till för att arbeta förebyggande och uppsökande i den omfattning som behövs. Socialtjänstens förebyggande arbete är inte heller lagstadgat, vilket gör att det nedprioriteras. Det behövs en socialtjänstlag som tydligt reglerar socialtjänstens ansvar för det förebyggande arbetet. Och kravet måste följas av resurser.

Regeringen behöver därför så snart som möjligt lägga fram en proposition om en ny socialtjänstlag till riksdagen. Det kravet har Vision fört fram tillsammans med Akademikerförbundet SSR, SKR och Sveriges socialchefer i en debattartikel i Altinget förra veckan.

SKR, facken och socialcheferna: Inför ny socialtjänstlag (altinget.se)

Allt fler politiska partier är positiva till ett krav på förebyggande arbete i socialtjänstlagen. Vid Visions seminarium i Almedalen, "Hur stoppar vi rekryteringen till gängen i tid?" ställde sig Liberalernas Jan Jönsson, Moderaternas Johan Forssell och Miljöpartiets Märta Stenevi bakom.

Seminarium: Hur stoppar vi rekryteringen till gängen i tid? (svtplay.se)

Det är bra och viktigt. Det krävs en bred politisk majoritet i riksdagen för att reformera socialtjänstens arbete. Liksom en vilja att skjuta till tillräckliga ekonomiska resurser till kommunerna och att kommunpolitiker prioriterar det förebyggande arbetet. Jag vill se valaffischer med löftet: "Dags att ge unga stöd och framtidshopp – vi stärker socialtjänsten".

Veronica Magnusson, förbundsordförande 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss