Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Välkommet med nya karantänsregler för att trygga välfärden

2022-01-21

Folkhälsomyndighetens besked att undanta vissa samhällsviktiga nyckelgrupper samt trippelvaccinerade från regler om familjekarantän är mycket välkommet. Välfärden är hårt ansträngd och alla medarbetare som inte är sjuka behövs i verksamheterna.

De nya reglerna omfattar nyckelpersoner inom samhällskritiska yrken som är nödvändiga för att upprätthålla samhällsfunktioner. Flera av dem är Visions medlemmar. Det handlar till exempel om yrkesgrupper inom distribution av energi, vatten och avlopp. Liksom inom IT-infrastruktur och informations- och alarmeringscentraler som betjänar räddningstjänst, polis, omsorg samt hälso- och sjukvård.

Också trippelvaccinerade medarbetare kan nu gå tillbaka till jobbet så länge de själva är friska. Det är ett klokt beslut. Många av Visions medlemmar vittnar om en mycket ansträngd personalsituation när deras kollegor behövt stanna hemma på grund av sjukdom eller att någon i familjen är sjuk.

Efter det nya beskedet kan verksamheterna förhoppningsvis fungera mer normalt. Det bör också motivera arbetsgivare att fortsätta främja vaccinering för att säkra personalstyrkan, till exempel genom att tillåta vaccinering på arbetstid.

Samtidigt är det fint att se hur Visions medlemmar och deras kollegor kavlar upp ärmarna och hjälps åt när personalkrisen är ett faktum.

Nyligen berättade Chefen i fokus om stadsdirektören Said Niklund i Trollhättan som hoppade in som vikarie i hemtjänsten när det saknades personal. I Uddevalla styr kommunen om personal från gata- och parkavdelningen som egentligen arbetar med snöröjning till att köra ut mat till kommunens förskolor. I Kungsbacka och Ulricehamn rycker HR-generalister och kyrkans pedagoger in och vikarierar i förskolan.

Det finns många fler exempel på den flexibilitet, det engagemang och goda samarbete som just nu pågår ute på våra arbetsplatser när alla ställer upp för att trygga välfärden. Det värmer, trots januarikyla och pandemi.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss