Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Välfärdens medarbetare ska ha möjlighet till livslångt lärande

2021-05-27

Varannan medlem i Vision tror att de kommer behöva vidareutbilda sig framöver, men bara ett fåtal är beredda att ta studielån. Det visar en ny undersökning från Vision om kompetensutveckling, vidareutbildning och omställning. Resultaten skickar viktiga signaler till regeringen att utveckla möjligheterna till en förmånlig studiefinansiering, liksom att anpassa kursutbudet för yrkesverksamma.

Visions medlemmar vill höja sin kompetens, och det är glädjande. Med ny kunskap kommer fler verktyg att använda i yrket men också mer motivation, arbetsglädje och ökad trygghet inför förändringar. För den enskilde medarbetaren är lärande och utveckling nödvändigt för att bidra till verksamhetsutvecklingen men också för att fortsatt vara efterfrågad på arbetsmarknaden.

Vår undersökning visar tydligt att medlemmarna vill kunna studera under hela arbetslivet, för att bli skickligare i sitt yrke eller för att ha större chans att byta jobb. Däremot är man inte beredd att ta studielån och de flesta vill kunna kombinera studier och jobb. Det är klara besked och vi förväntar oss förslag som möter upp medlemmarnas behov och önskemål.

Detta efterfrågar medlemmarna:

  • ett mer förmånligt studiestöd för yrkesverksamma
  • ett större utbud av utbildningar på deltid och distans, så att fler kan studera och jobba samtidigt
  • förbättrade möjligheter till validering. Lång praktisk erfarenhet av ett yrke är meriterande och kan ofta jämställas med den kunskap som inhämtas från utbildningar.

Att skapa trygghet i förändringen är en viktig del av ett hållbart arbetsliv – ett arbetsliv där alla ska orka och vilja jobba fram till pension. Detta förutsätter en god arbetsmiljö som ger möjlighet till trygghet, utveckling och livslångt lärande. För Vision är det här en hjärtefråga, och vi kommer att bidra allt vi kan för att göra arbetslivet mer hållbart.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss