Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Visions förbundsordförande Veronica Magnusson.

Tidöavtalet saknar viktiga välfärdssatsningar

2022-10-18

Sveriges kommuner och regioner står inför gigantiska utmaningar för att bemanna verksamheterna. Välfärdens medarbetare behöver fler kollegor och bättre förutsättningar. Det konstateras även i Tidöavtalet – men lösningarna lyser med sin frånvaro.

De konkreta och långsiktiga förslagen för att stärka välfärden saknas i avtalet mellan regeringen och Sverigedemokraterna. En av Visions mest prioriterade frågor har varit att underlätta för våra medlemmar inom socialtjänsten att kunna bidra till ett bättre samhälle genom att jobba förebyggande. Nu aviseras en reformerad socialtjänstlag och vi förutsätter att den bygger på allt det arbete som redan gjorts samt innehåller lagkrav på förebyggande socialt arbete.

I Tidöavtalet ser vi en mängd konkreta repressiva åtgärder, men det förebyggande sociala arbetet nämns bara i förbifarten. Om socialtjänsten uppfattas som repressiv kommer människors förtroende för den minska och möjligheten för våra medlemmar att göra sitt jobb minska. Visions medlemmar har utbildat sig för att kunna stödja människor i utsatthet – inte jaga dem.

Runt om i landet jobbar Visions medlemmar för att vara en del av den nödvändiga klimatomställningen och våra klimatombud gör vad de kan för att få arbetsgivarna att vara progressiva. I Tidöavtalet saknas förslag som kan minska kommuners och regioners klimatpåverkan. Hur ska Parisavtalet nås utan att medborgare och medarbetare i kommunerna och regionerna får bidra?

Som facklig organisation är vi väl medvetna om att våra arbetsvillkor och mänskliga rättigheter hänger ihop med hur människor runtom i världen har det. Vi vet att biståndet och våra fackliga utvecklingsinsatser gör skillnad – att man nu aviserar att man kraftigt vill minska biståndet är häpnadsväckande.

Glädjande nog har partierna bakom Tidöavtalet kommit överens om att behålla ersättningsnivåerna i a-kassan och tänker fortsätta med arbetet för att möjliggöra omställning under arbetslivets gång.

Så, nu vet vi spelplanen och Vision kommer göra allt vi kan för att påverka den nya regeringen att göra de insatser som krävs för att göra välfärden och arbetslivet bättre. När regeringen nu finns på plats kommer vi snabbt att höra av oss med alla kloka förslag som Visions medlemmar har.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Mer om Tidöavtalet (svt.se)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss