Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Tal mot Rysslands krig i Ukraina

2022-04-20

Den 20 april höll Visions förbundsordförande Veronica Magnusson ett tal mot Rysslands krig i Ukraina. Talet hölls vid en demonstration utanför Ryska Ambassaden i Stockholm.

"Mina händer är våta av mina barns tårar och jag vill inte torka dem för jag vill påminnas om dem hela tiden". Det sa en facklig kollega när vi bara någon vecka efter Rysslands invasion sågs i ett digitalt möte.

Chocken över att vardagen slagits sönder var brutal och den är återkommande i de kontakter vi har med fackliga kollegor och nya ukrainska vänner. Det ofattbara i det oprovocerade våldet. Ukrainarna vill bara leva sina liv i fred och frihet. Ta hand om sina familjer, gå till sina jobb och leva sitt liv. Allt detta slår Putin och det Ryssland som står bakom honom sönder.

Vision och hela den samlade fackliga rörelsen fördömer Rysslands anfallskrig. Det är folkrättsvidrigt och borde genast upphöra.

Jag skäms att kriget nu börjar bli vardag här, att vi vänjer oss vid att kriget pågår, att vi vet att övergrepp likt de i Butja pågår men att världen trots fördömande och sällan visad solidaritet inte förmår stoppa dem. Men vi ska lägga skammen där den hör hemma. Det är Putin och Rysslands skam.

Från våra systerförbund hör vi om en ny facklig verklighet, om hur man istället för löner och villkor ställt om till att rädda medlemmars liv och ge stöd till döda medlemmars anhöriga. Nu ägnas fackliga möten för att planera distribution av mat och medicin.

Dagar efter Rysslands tillbakadragande från staden Butja, strax efter att vi alla smärtsamt tagit del av bilderna på avrättade civila och massgravar, pratade jag med Ivanna och Yurii. Då planerade de för att åka till Butja med bröd och vatten, som de inte haft tillgång till på en månad. För att åka och hjälpa sina vänner och arbetskamrater, som de inte visste om de levde. Orden räcker inte till i ett sådant samtal.

Mellan offentliganställda i världen och i Europa finns en stark solidaritet. En medvetenhet om vad det innebär att jobba i samhällets tjänst, om vad det är som är hotat. Allas vår frihet.

Klubbar och avdelningar i Vision har visat enorm generositet sedan krigsutbrottet. Jag är stolt över att vi tillsammans via vår Solidaritetsfond samlat in över en halv miljon kronor på bara en månad. Det är facklig styrka.

Genom Trade union lifeline som startat med stöd av flera svenska fack, arbetar vi tillsammans för att samordna med boende, mat, medicin och utrustning som behövs för att rädda liv. De insamlade pengarna ska gå till akuta insatser, men också återuppbyggnaden av det fackliga arbetet.

Vardagen fortgår, även i kris och krig. När krigslarmen ljuder går många ukrainare fortfarande till jobbet. Samhället måste i den utsträckning det är möjligt fungera.

Offentliganställda, Visions medlemmar och systermedlemmar i Ukraina, ser till att det finns vård och omsorg, energi och infrastruktur. De är demokrati­arbetare och bär upp det samhälle som är under attack, från virus eller militärt våld.

Ljuset i det mörka, fruktansvärda kriget, är att det innebär ökad solidaritet mellan människor. Fackliga i Ukraina berättar om hur gemenskapen stärkts, att fler ser kraften i facklig organisering. Och kanske är det inte så konstigt. Den fackliga rörelsen är en solidaritetsrörelse och en fredsrörelse.

Vi står här i dag för att uttrycka vår solidaritet med Ukraina och det ukrainska folket.

Detta måste få ett slut. Vi kräver att Ryssland omedelbart drar sig tillbaka.

Slava Ukraini!

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss