Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Stärk a-kassan och öka tryggheten

2021-06-14

Vikten av ett bra ekonomiskt skydd om man blir arbetslös har blivit tydligare än någonsin under pandemin. Att inte behöva oroa sig för hyran eller i värsta fall behöva sälja sitt hem, och istället fokusera på att skaffa ett nytt jobb - det skapar trygghet. Ny statistik från den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD visar dock att Sverige kommer på sista plats i Norden om man jämför ersättningen från a-kassan. Det är dags att höja taket i a-kassan permanent och se till att den omfattar fler.

Arbetslöshetsförsäkringen var från början tänkt att ge 80 procent av den tidigare lönen om man blir arbetslös. Men försäkringen kompenserar inte längre för inkomstbortfall. I dag får arbetslösa i genomsnitt bara runt 60 procent av sin tidigare inkomst från a-kassan, vilket är svårt att leva på.

Jämförelsen från OECD gjordes förra året och visar vad ett hushåll med två vuxna och två barn får ut netto den andra månaden som den ena vuxna är arbetslös, jämfört med när båda arbetar. I denna rankning hamnar Sverige på plats 21 av EU27-länderna.

Viktigt att påpeka är dock att rankningen inte tar hänsyn till de förändringar som gjordes i förra årets budgetproposition då det tillfälligt höjda taket i a-kassan på grund av pandemin förlängdes i två år, till och med 2022. Försäkringen breddades också tillfälligt genom att sänka tröskeln och omfatta fler. Man behöver idag bara ha jobbat 60 timmar per månad i sex månader, mot det tidigare 80 timmar per månad. Det betyder att fler arbetslösa får rätt till ersättning.

Dessa förändringar måste permanentas för att kvalificera fler till försäkringen. Dessutom måste de som avslutat sina högre studier få möjlighet att, under en kort period, söka jobb inom det område som man har utbildat sig för.

En bra a-kassa fungerar som en stabilator för samhällsekonomin; efterfrågan och konsumtionen kan hållas igång även när många blir arbetslösa. Rörligheten på arbetsmarknaden ökar när fler vågar söka nytt jobb. Dessutom skulle en förstärkt a-kassa leda till ett minskat tryck på landets socialtjänster. Många som idag står utanför a-kassan tvingas söka försörjningsstöd trots att de inte har några sociala problem.

I väntan på att regeringen lämnar ett långsiktigt besked om att höja taket i a-kassan tar Vision ansvar för att öka våra medlemmars trygghet. Vi gör det genom en vass inkomstförsäkring som ingår i medlemskapet. Samtidigt skulle försäkringen inte behövas om taket i a-kassan höjdes permanent. Att det är en av Visions mest populära medlemsförmåner visar att det finns ett stort behov av att trygga sin inkomst.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss