Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Slopa karensavdraget permanent

2021-10-01

I dag den 1 oktober återinförs karensavdraget som avskaffades tillfälligt under pandemin. Det är ett dåligt beslut. Tjockleken på plånboken ska inte avgöra vem som har råd att vara hemma vid sjukdom och vem som behöver till jobbet och riskera att smitta andra.

Från och med i dag blir det dyrare att stanna hemma från jobbet för den som blir sjuk. Med stor sannolikhet kommer det att innebära en ökad sjuknärvaro på arbetsplatserna.

En arbetsmiljöundersökning bland Visions medlemmar visar att så många som var femte går till jobbet vid sjukdom, för att man inte har råd att vara sjukskriven. Vård- och kontaktyrken liksom yrken där man inte har möjlighet att arbeta på distans är särskilt drabbade.

Nästan hälften av biblioteksassistenterna och tandsköterskorna som besvarat vår undersökning uppger att de arbetat när de varit sjuka för att de inte har råd att vara sjukskrivna. En överrepresentation finns också bland Visions största medlemsgrupp, medicinska sekreterare, där en av tre inte har råd att vara sjukskriven.

Det ska inte finnas ekonomiska hinder, är man sjuk ska man inte behöva gå till jobbet och riskera att smitta andra. Att få sjuklön eller annan ersättning från och med den första dagen på sjukskrivningen skulle innebära att färre går till jobbet sjuka. Det skulle i sin tur medföra vinster både för samhället och för den enskilde individen. Här har karensavdraget haft stor betydelse, det såg vi inte minst under pandemin när fler stannade hemma vid sjukdom och bidrog till minskad smittspridning. Detta skulle vara positivt också när vi lämnar pandemin bakom oss.

Regeringen har aviserat att de ska tillsätta en utredning om att avskaffa karensavdraget. Det är bra och Vision kommer att bidra med våra medlemmars perspektiv.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss