Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Slopa karensavdraget permanent

2021-10-01

Idag den 1 oktober återinförs karensavdraget som avskaffades tillfälligt under pandemin. Det är ett dåligt beslut. Tjockleken på plånboken ska inte avgöra vem som har råd att vara hemma vid sjukdom och vem som behöver till jobbet och riskera att smitta andra.

Från och med idag blir det dyrare att stanna hemma från jobbet för den som blir sjuk. Med stor sannolikhet kommer det att innebära en ökad sjuknärvaro på arbetsplatserna.

En arbetsmiljöundersökning bland Visions medlemmar visar att så många som var femte går till jobbet vid sjukdom, för att man inte har råd att vara sjukskriven. Vård- och kontaktyrken liksom yrken där man inte har möjlighet att arbeta på distans är särskilt drabbade.

Nästan hälften av biblioteksassistenterna och tandsköterskorna som besvarat vår undersökning uppger att de arbetat när de varit sjuka för att de inte har råd att vara sjukskrivna. En överrepresentation finns också bland Visions största medlemsgrupp, medicinska sekreterare, där en av tre inte har råd att vara sjukskriven.

Det ska inte finnas ekonomiska hinder, är man sjuk ska man inte behöva gå till jobbet och riskera att smitta andra. Att få sjuklön eller annan ersättning från och med den första dagen på sjukskrivningen skulle innebära att färre går till jobbet sjuka. Det skulle i sin tur medföra vinster både för samhället och för den enskilde individen. Här har karensavdraget haft stor betydelse, det såg vi inte minst under pandemin när fler stannade hemma vid sjukdom och bidrog till minskad smittspridning. Detta skulle vara positivt också när vi lämnar pandemin bakom oss. 

Regeringen har aviserat att de ska tillsätta en utredning om att avskaffa karensavdraget. Det är bra och Vision kommer att bidra med våra medlemmars perspektiv.

Veronica Magnusson, förbundsordförande 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar