Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Processen för ökad trygghet och omställning behöver fortgå

Just nu höjs röster från Vänsterpartiet om att stoppa lagstiftningen kring LAS. Vision tycker att det är en dålig idé. Vi förhandlar just nu om ett nytt omställningsavtal utifrån lagförslaget. Processen är nödvändig för att ge medlemmarna möjligheter till en trygg omställning med kompetensutveckling och studiefinansiering under hela arbetslivet.

Vänsterpartiet hänvisar bland annat till kritik från remissinstanser gällande lagförslaget. Självklart ska lagstiftaren lyssna på kritiken. Men det är viktigt att komma ihåg att förslaget är en helhet utifrån ett givande och tagande från båda parter. Och att skjuta upp viktiga reformer till nästa val är inget alternativ. Då ger vi återigen bollen till politiken i en fråga som tillhör parterna på arbetsmarknaden.

För processen kan inte vänta, omställningsreformerna måste komma på plats. Vision är igång med förhandlingar om nya omställningsavtal inom alla avtalsområden. Vi vill utifrån parternas överenskommelse anpassa villkoren till de behov som finns för våra medlemmar som jobbar i välfärden.

Det lagförslag som ligger för beslut i riksdagen sätter ramarna för våra förhandlingar. Det handlar om att möta upp de stora behoven av omställning, kompetensutveckling och livslångt lärande vi ser framöver.

En medlemsundersökning som Vision genomförde i våras visar att medlemmarna vill ta del av omställning och kompetensutveckling för att möta nya krav eller behov i arbetslivet. Att vi och arbetsgivarna tecknar ett nytt avtal samt nya former för studiefinansiering är avgörande för detta ska bli möjligt.

Visions förbundsmöte fattade förra hösten beslut om att omställning och kompetensutveckling är några av de frågor där förbundet ska lägga sitt fokus de kommande åren. Att parterna nu gör sitt jobb och förhandlar så att villkoren för medlemmarna blir så bra som möjligt är en viktig del i arbetet.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss