Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Bättre och samordnade insatser mot missbruk, beroende och psykisk ohälsa

2021-11-26

Hälso- och sjukvården ska ha hela behandlingsansvaret för personer med missbruk, beroendeproblematik och psykisk ohälsa, och socialtjänsten ska ha tydligt ansvar för sociala stödinsatser. Det föreslår Samsjuklighetsutredningen i sitt delbetänkande. Vision välkomnar förslaget som kan leda till bättre och mer samordnade insatser i rätt tid.

Dagens uppdelning mellan regioner och kommuner när det gäller vård och behandling är problematisk. De organisatoriska stuprören och stigmatiseringen gällande insatser för personer med beroende och/eller psykisk sjukdom/ohälsa är cementerade sedan lång tid tillbaka. Vi vet att många bollas mellan hälso- och sjukvård och socialtjänst eller mellan psykiatri och beroendevård på ett sätt som skapar lidande för både den enskilde och för anhöriga.

Det leder också till frustration hos medarbetarna som dels får lägga mycket tid på att hänvisa till andra instanser, dels till att klargöra vems ansvar som gäller i olika situationer. Vision har tidigare pekat på problemen genom initiativet #mellanstolarna.

Det är därför både modigt och angeläget att utredningen lägger fram förslag som på riktigt kan förbättra både insatserna och tillvaron för människor med missbruk, beroende och psykisk ohälsa. Förslaget gäller även när personer placeras på hem för vård eller boende (HVB) vilket kan leda till att människors behov av hälso- och sjukvårdsinsatser för sin psykiska eller somatiska hälsa på ett bättre sätt än idag tas om hand av hälso- och sjukvården.

Vision har deltagit i en expertgrupp kopplat till utredningen och vi ser fram emot att lämna synpunkter på förslagen i sin helhet när de skickas ut på remiss. Vi kommer också att vara delaktiga i utredningens fortsatta arbete med att ta fram förslag på en gemensam tvångsvårdslagstiftning.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss