Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Mänskliga rättigheter måste försvaras varje dag

2022-06-28

Flera händelser i omvärlden visar att vi inte kan ta våra mänskliga rättigheter för givet. Rätten att vara den man är, älska den man vill, bestämma över sin egen kropp eller kämpa för bättre arbetsvillkor är satt under stark press. På många håll går utvecklingen åt fel håll.

Fredagens attentat mot en gaybar i Oslo har chockat oss alla. Det är ofattbart att vi fortfarande har ett samhälle där det riktas dödligt våld mot hbtqi-personer.

Att högsta domstolen i USA nu rivit upp den nationella aborträtten har lett till att flera delstater nu förbjuder aborter helt. Lagändringen har sänt svallvågor världen över och miljontals amerikaner protesterar.

Världsfacket ITUC:s årliga rapport, som presenteras idag, visar att det fortfarande är livsfarligt i många länder att kämpa för bättre villkor på jobbet. Arbetare möts av mord, tårgas och massarresteringar.

Det är lätt att deppa ihop – rättigheter som vi trodde var vunna för alltid visar sig vara möjliga att åsidosätta. Fackliga rättigheter hotas i världen.

Men mitt i vanmakten och sorgen växer också en känsla av att vilja bidra till arbetet för en värld där man ska kunna vara den man är, älska den man vill och leva som man vill – utan att känna otrygghet och rädsla för att blir utsatt för våld. Och ur känslan växer en kraft att förändra.

Vi i den fackliga rörelsen har vårt jobb att göra. Visions mål är att bidra till en arbetsplats som är fri från diskriminering, där alla har lika rättigheter och möjligheter. Det är tyvärr inte så idag, och många upplever att det inte kan vara sig själva på arbetsplatsen. Till exempel är arbetsmiljön ofta sämre för transpersoner. Hbtqi-frågor är både en fråga om arbetsmiljö och om diskriminering. Som facklig organisation är det vår uppgift att se till att arbetsgivaren tar sitt lagstiftade ansvar och arbetar med det förebyggande och främjande arbetet, som också ska innefatta en normkritisk diskussion på arbetsplatsen. Att vi pratar om hur situationen är för hbtqi-personer är en förutsättning för att vi ska nå vårt mål – en arbetsplats för alla.

Vi behöver vara vaksamma på när rättigheter inskränks och hotas och höja vår röst, oavsett vem som drabbas. För om vi inte gör det så vet vi inte vilken rättighet som står på tur att ifrågasättas, och därmed begränsa våra liv. Detta angår oss alla.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Global Rights Index 2022 (uniontounion.org)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss