Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Mäns våld mot kvinnor är en facklig fråga

2021-04-27

Våld i nära relationer är en facklig fråga eftersom det drabbar medlemmar och deras arbetsliv. Mäns våld mot kvinnor är en förlust för hela samhället. Det är ett misslyckande varje gång en män utsätter en kvinna för våld och hot. Vi har alla ett ansvar att uppmärksamma och se signaler.

Statistik visar att våld i hemmet har ökat under hela 2020, bland annat till följd av distansarbete och ökad isolering. Var fjärde kvinna har någon gång har utsatts för våld i en relation. Även män och personer i samkönade relationer kan drabbas.

Arbetsgivare har ingen reglerad skyldighet att reda på om en medarbetare är utsatt. Men arbetsplatserna spelar stor roll för att uppmärksamma kollegor som far illa. Och den enskilda medarbetaren kan behöva stöd utifrån ett arbetsmiljöperspektiv.

Det handlar om att uppmärksamma att någon inte mår bra och agera därefter. Att lyfta frågan och tydliggöra vilka värderingar som råder på arbetsplatsen kan skicka signaler till den som är drabbad. Också att utreda behov av anpassning och rehabilitering eftersom våld i hemmet är något som ofta påverkar arbetsförmågan. Att hjälpa kollegan att ta vidare kontakt med myndigheter och socialtjänst.

Distansarbetet kan gör våldet extra svårt att upptäcka. Det kan vara svårt att veta hur man ställer frågan om man misstänker att någon är utsatt. Även om du inte får ett ärligt svar kommer det att vara viktigt för individen att se att någon var uppmärksam.

Ju fler gånger en person får frågan, ju större blir också sannolikheten att den som utsätts till slut vågar berätta. Våldsutsatta berättar mycket sällan spontant om våld och för många är det därför ofta helt avgörande för deras situation att få frågor om våld. Just nu är en bra tid att ta upp frågan i hela arbetsgruppen eftersom mycket tyder på att våldet  eskalerar.

Detta kan du göra på din arbetsplats:

  • Lyft frågan. Det är viktigt att diskutera ämnet i allmänna termer så att ingen känner sig utpekad. Skapa en kultur där våldet är pratbart. Lyft frågan på en APT och förbered medarbetarna genom att sätta frågan på dagordningen. Passa på nu när mycket tyder på att våldet ökar under pandemin.
  • Skaffa kunskap. Som chef, ordna en utbildning för personalen. Som medarbetare, fråga chefen om vilka rutiner som finns och efterfråga utbildning. Chefer, medarbetare och skyddsombud ska ha rätt kunskap.
  • Prata. Våga prata med din kollega/medarbetare om du misstänker att hen utsätts för våld. Som chef, använd gärna SKR:s chefsverktyg som ger bra stöd inför det enskilda samtalet. Som medarbetare kan du lyfta frågan vidare till din chef.

Vård i nära relation –stöd för dig som är chef (skr.se)

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss