Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Lärdomarna från pandemin måste leda till förändring

2022-02-25

Sverige har kommit relativt väl ut ur pandemin och tillhör de länder som haft lägst överdödlighet under 2020–2021. Det konstaterar Coronakommissionen i sitt slutbetänkande som presenterades idag. Samtidigt får regeringen kritik för att smittan tog sig in på särskilda boenden för äldre. Många äldre fick inte den sjukhusvård som kunde ha hjälpt dem. Delvis på grund av felaktiga prioriteringar men också på grund av tidigare känd problematik: otillräcklig bemanning och bristande organisering av verksamheten.

Men det finns också anledning att vara stolt. Trots svåra förhållanden har kommuner och regioner visat att det går att kraftsamla och samverka. Chefer och deras medarbetare i kommuner och regioner har gjort sitt yttersta och – kan vi konstatera i dag – lyckats bra.

Men att kraftsamla kostar på. Arbetsbelastningen har varit extremt hög, väldigt länge. Så kan det inte fortsätta. Nu måste kommuner och regioner ta sitt ansvar. Nationella ambitioner måste få genomslag i välfärdens verksamheter.

Vision har sagt det förut och vi upprepar: chefernas och medarbetarnas kompetens och förutsättningar för att utföra sitt arbete är avgörande för en god kvalitet. Men för att deras kunnande ska komma till nytta måste arbetsmiljö och arbetsvillkor inom välfärden stärkas. I äldreomsorgen behövs ett mer närvarande ledarskap med fler chefer som kan stötta sin personal och skapa en bättre verksamhet. Det är avgörande för möjligheterna att både rekrytera och behålla personal.

Vision kommer nu noggrant analysera kommissionens förslag och väcka dialogen med kommuner och regioner. Vi måste dra lärdomar av två tuffa år. Det är hög tid för förändring.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Coronakommissionens slutbetänkande (coronakommissionen.com)

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss