Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Lär av misstagen, stärk äldreomsorgen nu

2022-01-14

Antalet smittade av covid-19 på äldreboenden ökar nu kraftigt, enligt nya siffror från Socialstyrelsen. Många av landets omsorgschefer kämpar med att klara den dagliga bemanningen då allt fler i personalen är sjuka eller befinner sig i karantän. Men trots att vi står mitt i en fjärde våg av pandemin var det förvånansvärt tyst om villkoren i äldreomsorgen när partiledarna möttes i årets första riksdagsdebatt.

Efter två år med pandemin har vi lärt oss massor om samhällets krisberedskap och vår förmåga att skydda gamla och sköra. Äldreomsorgens brister har hamnat i blixtbelysning och frågan har kommit upp på den politiska agendan. I sin regeringsförklaring sa statsminister Magdalena Andersson att schysta villkor i välfärden är ett av regeringens mest prioriterade områden.

Under det senaste året har jag träffat partiledare från nästan samtliga partier för att diskutera äldreomsorgens problem och lösningar. Många av partiledarna har varit eniga med mig om att ledarskapet behöver stärkas. Både KD och Centerpartiet har pekat på betydelsen av att omsorgscheferna, som idag har de största personalgrupperna på arbetsmarknaden, får färre medarbetare. Även Socialdemokrater inom SKR har lagt fram ett förslag om att minska antalet medarbetare per omsorgschef.

Partiledarna måste nu tydligt signalera till sina partikollegor i kommunerna att prioritera äldreomsorgen. Jag har tillsammans med Visions lokalt förtroendevalda träffat eller haft kontakt med kommunpolitiker eller tjänstemän i närmare 50 kommuner för att prata om vilka åtgärder som behöver tas. Vi har lyft den orimliga arbetssituationen för enhetscheferna och hur den påverkar förutsättningarna att leda personalen och skapa en trygg arbetsmiljö. Och vi har pekat på att det, utöver fler chefer, krävs ett bättre stöd som kan avlasta chefer exempelvis med it och administration.

Kommunpolitikerna håller med oss i stora delar, men få verkar vara redo att följa upp med konkreta satsningar. Trots att rekordstora satsningar gjorts på äldreomsorgen i höstbudgeten så händer det väldigt lite när det gäller chefers förutsättningar. Att anställa fler chefer är helt enkelt ingen valvinnare. Här måste modet och helhetssynen tillåtas styra. Regeringen och oppositionen behöver ge landets kommunpolitiker en tydlig signal om det som vi alla förväntar oss, nämligen konkreta satsningar som stärker villkoren för omsorgscheferna och deras personal.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss