Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Kommunerna har råd att prioritera HVB

2021-10-08

Det är bra att regeringen tillsätter en utredning om samhällets vård av placerade barn och unga utifrån barnkonventionen. Samtidigt är det sällan lagstiftningen som brister, problemet är att lagar och regler inte efterföljs av kommuner och privata aktörer som driver hemmen.

Larmen från HVB har duggat tätt de senaste åren med vittnesmål om hot, våld, droger och prostitution. I värsta fall har hemmen inneburit en direkt skadlig miljö för barn och unga som bor där. Även Vision har larmat om personalens undermåliga arbetsmiljö; om underbemanning, ensamarbete och bristande utbildning, inte minst kring hotfulla situationer.

Visions senaste undersökning visar att medarbetare på HVB hör till dem som är mest utsatta för hot, våld, trakasserier och personangrepp på jobbet. Hela sex av tio har utsatts det senaste året. Samtidigt har var tredje anställd inte fått tydliga instruktioner från arbetsgivaren om hur de ska agera vid hotfulla situationer, enligt en undersökning av Tidningen Vision.

Det är ett brott mot Arbetsmiljölagen. Arbetsgivare är skyldiga att vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att anställda utsätts för ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren ansvarar också för att personalen känner till regler och rutiner så att alla vet hur de ska agera vid hot och våld.

Trots kända arbetsmiljöproblem, mediegranskningar och kritik från IVO kvarstår bristerna. Och konsekvenserna känner vi till; en otrygg miljö för både unga och personal. Anledningen till att det ser ut såhär beror till en stor del på att den sociala barn- och ungdomsvården inte är ett tillräckligt prioriterat område hos kommunpolitikerna. Vore den det så skulle inte arbetsmiljön och personalomsättningen se ut som den gör.

Därför är det bra att vårdkedjan och lagstiftning nu ses över, inte minst ur ett barnrättsperspektiv. Men det fråntar inte kommunerna deras ansvar att säkerställa en balans mellan uppdrag och resurser. Kommunerna har en god ekonomi och det behöver synas i form av förbättrade arbetsvillkor för personalen, där mer tid för uppföljning av upphandlade verksamheter är en viktig del. Det spelar ingen roll vad som står i lagen om inte personalen har förutsättningar att följa den.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss