Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Inflytande gör omställningen bättre

2022-03-23

Pandemi, klimatkris och nu ett osäkert världsläge till följd av kriget i Ukraina. Välfärden står inför stora utmaningar som kräver ett hållbart arbetsliv där medarbetares inflytande står i fokus. Om arbetsgivare prioriterar dialog och inflytande kan vi hitta lösningar och vägar framåt som fungerar för fler.

Den digitala utvecklingen under pandemin har fått många som kan att vilja fortsätta att jobba på distans. En Novus-undersökning som gjorts i samarbete med TCO visar att tre av fyra som har praktisk möjlighet vill fortsätta att arbeta hemifrån minst någon gång i veckan.

Ekonomin kan vara en bidragande orsak till viljan att jobba på distans. Skenande kostnader för mat och drivmedel drabbar just nu många medlemmars privatekonomi. Men också möjligheten att minska sin klimatpåverkan genom att slippa jobbpendla spelar en viktig roll. Liksom fördelar som att kunna arbeta mer ostört, öka självbestämmandet i arbetet och få ihop sitt livspussel.

Samtidigt har många medlemmar yrken som kräver att de är på arbetsplatsen. För att arbetslivet ska vara hållbart för alla krävs strukturella förändringar som bidrar till jämställda löner och villkor. Det handlar om att Visions medlemmar ska ha lön efter sina prestationer och det ansvar de axlade under pandemin. Men medarbetarna behöver också ha större möjlighet att påverka sina arbetstider, kunna växla semesterersättning till ledig tid eller få tillgång till andra förmåner som underlättar livet.

Ett bra fackligt initiativ är Vision Region Skåne som för ett par år sedan inledde en intresseförhandling med arbetsgivaren om subventionerade busskort till alla medarbetare, något som Visions sektionsordförande påminde om i en debattartikel härom veckan. Subventionerade busskort skulle förbättra medlemmarnas privatekonomi, minska deras klimatpåverkan och göra regionen attraktiv för nya medarbetare.

För att driva på omställningen har Vision inrättat en helt ny facklig roll – klimatombud – som nu finns på 19 arbetsplatser runt om i landet, bland andra Tyresö, Kalmar och Göteborg. Klimatombudens uppgift är att i samarbete med arbetsgivaren jobba med att väcka medlemmarnas idéer och förhandla fram smarta lösningar som kan minska klimatpåverkan. Klimatombuden sprids nu till allt fler arbetsplatser runt om i landet som ett sätt att bidra till ett hållbart samhälle genom dialog och medlemsinflytande.

De allra flesta förstår att vi måste ställa om till ett mer hållbart arbetsliv och sätt att leva. Lösningarna måste dock vara många – låt medarbetarna vara med så kommer lösningarna vara socialt, ekonomiskt och miljömässigt gångbara.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss