Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Finns inte utrymme för nedskärningar i välfärden

2022-12-19

Välfärden behöver långsiktiga ekonomiska planeringsförutsättningar så att resurser och uppdrag går hand i hand. Chefer och medarbetare är redan under stark press och kan inte trolla med knäna.

SKR:s nya ekonomirapport visar att kommuner och regioner går tuffare ekonomiska tider till mötes. Samtidigt har de senaste årens ekonomiska överskott inte kommit Visions medlemmar till del i form av förbättrad arbetsmiljö och förutsättningar – tvärtom.

De flesta av Visions medlemmar trivs med sitt jobb och tycker att det är meningsfullt. Samtidigt beskriver många en otillfredsställande arbetsmiljö, nedskärningar och budgetar som inte räcker till verksamheternas lagstadgade krav. Detta trots att kommuner och regioner gått med ekonomiskt överskott.

För att klara välfärdsuppdraget även i tuffa tider menar Vision att staten behöver ta ansvar för de ekonomiska förutsättningarna genom höjda generella indexerade statsbidrag, kombinerat med krav på verksamheternas resultat och kvalitet. Kommun- och regionpolitiker å sin sida behöver säkerställa att skatteintäkter och statsbidrag går till kärnverksamheterna så som äldreomsorg, sjukvård, skola och socialtjänst.

SKR lyfter fram personalförsörjningen som den största utmaningen för kommuner och regioner och betonar vikten av att prioritera det lokala arbetsmiljöarbetet. Det är bra att SKR ser kopplingen mellan personalbrist och arbetsmiljöproblem. Däremot saknas mer konkreta åtgärder för hur välfärdens arbetsmiljö ska stärkas.

Arbetsgivare är skyldiga att erbjuda en god arbetsmiljön enligt lag, det är inget man kan välja bort i kärva tider. Medarbetarna är välfärdens största resurs och det måste kosta att tillåta brister i arbetsmiljön och sätta medarbetarnas hälsa på spel.

En statlig utredning föreslår bland annat att sanktionsavgifter kopplas till Arbetsmiljöverkets föreskrifter som reglerar hög arbetsbelastning, psykiskt påfrestande arbete och kränkande särbehandling. Vision välkomnar förslaget, och vi hoppas att även SKR ställer sig bakom.

Ekonomirapporten (skr.se)

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss