Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Chefsföraktet släcker ledarskapet

2021-02-11

Självklart ska inte chefer använda sin position för att gå före i vaccinkön eller ge sig själv andra förmåner. Men den hätska debatt och blinda chefsförakt som nu sprids riskerar att misstänkliggöra en hel yrkeskår på ett sätt som är både orättvist och ger förödande konsekvenser.

I flera kommuner och regioner riktas hård kritik mot chefer som av olika skäl har vaccinerat sig själva eller anhöriga mot covid-19 före andra prioriterade grupper. Arbetsgivare håller nu på att utreda vad som ligger bakom. I en intervju i Visions chefstidning Chefen i fokus berättar en av de utpekade cheferna att det inte handlade om att roffa åt sig utan att ta vara på överblivet vaccin som annars skulle kasseras inom 15 minuter. Under en kvart hinner du inte ringa in eventuell ledig personal som befinner sig hemma. Beslut måste fattas här och nu.

Det är förstås lätt att vara efterklok och säga att chefen borde ha tackat nej till den där dosen. Men det går också att ha förståelse för ett snabbt beslut i en knivig situation. Vill vi ha chefer som hela tiden försöker göra det bästa av situationen och tänka verksamhetsnytta, eller vill vi ha chefer som helt styrs av rädsla att göra fel? Det finns en väl dokumenterad risk för att välfärdens verksamheter styrs av en logik som handlar om att ha "ryggen fri" hellre än att göra det rätta i varje given situation.

Första linjens chefer i den kvinnodominerade omsorgen har sämre förutsättningar än kollegor i mansdominerade verksamheter. Den kvinnliga chefen – ja, hon är oftast kvinna – i äldreomsorgen kan ha mellan 40 till 60 medarbetare som arbetar dygnets alla timmar, året om. Att leda utifrån de förutsättningarna är många gånger ett omöjligt uppdrag. Chefen har ovanpå detta ett svårt uppdrag att få ned smittspridningen, skydda omsorgstagare och personal samt att få verksamheten att gå ihop. Många chefer jobbar verksamhetsnära och träffar personal och äldre i sitt dagliga jobb. Det gör att gränsdragningen kan bli svår.

Fokus måste vara att genomföra vaccinationerna på ett rimligt och effektivt sätt. Vision vill se:

  • att prioriteringsordningen följs och vid behov tydliggörs lokalt
  • rekommendationer för hur restdoser ska hanteras
  • att eventuella felaktigheter utreds och följs upp. Har inte felaktigheter begåtts ska heller ingen straffas
  • främjandeinsatser – till exempel vaccinering på arbetstid
  • goda förutsättningar för cheferna att vara de ledare medarbetarna behöver.

Med makt kommer ansvar, med ansvar måste det komma befogenheter. Att medvetet fuska är aldrig okej. Att i en extremt komplex situation göra det du i stunden tror är det minst dåliga är inte fusk. Allt är inte svart eller vitt. Dagens arbetsplatser handlar inte om cheferna mot resten av personalen. Det handlar om olika professioner som i en kris jobbar tillsammans och gör det bästa av situationen. I en kris är vår förmåga att samarbeta vår största tillgång.

Veronica Magnusson, förbundsordförande 

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss