Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Chefer måste få stöd att hantera vaccinfrågan

2021-09-03

I debatten om vaccinering lyfts just nu olika förslag fram för att förmå fler anställda i välfärden att vilja vaccinera sig. Region Dalarna utreder möjligheten att enbart anställa vaccinerad personal. Frågan om vilka krav man kan ställa på sin personal kommer att hamna i många chefers knä i höst och arbetsgivare behöver ge stöd att hantera balansgången mellan individuella val och verksamhetens behov.

Som anställd har du rätt att inte berätta för din arbetsgivare om du är vaccinerad eller ej. Arbetsgivaren har inte heller rätt att registrera vem som är vaccinerad.

Samtidigt får det konsekvenser för arbetsplatsen och verksamheten om många är ovaccinerade. Arbetsgivaren har det yttersta ansvaret att säkra en trygg arbetsmiljö för både personal och brukare. Det innebär att arbetsgivare som vidtagit alla möjliga åtgärder, men trots det inte kan garantera att enbart vaccinerad personal har kontakt med exempelvis gamla och sköra på särskilda boenden, kan behöva göra förändringar.

I undantagsfall har arbetsgivaren möjlighet att omplacera sin personal eller förändra arbetsuppgifter för att kunna garantera patientsäkerheten. Gränsdragningarna kan dock bli knepiga eftersom nuvarande lagstiftning inte har tagits fram med fokus på vaccinering under pandemier. För arbetstagare och arbetsgivare handlar det om att tolka de lagar som finns i väntan på att eventuella frågor drivs av fackförbund, Arbetsmiljöverket eller DO.

Vision tycker att det vore bra om frågan prövas rättsligt för att ge vägledning. I väntan på det måste arbetsgivarna fortsätta smittsäkra arbetsplatserna: genom skyddsutrustning för alla medarbetare som har kontakt med de allra känsligaste brukarna, och genom distansarbete för medarbetare som kan jobba hemifrån. Det finns också många sätt att främja vaccinering, som att tillåta vaccinering på arbetstid. Vision har bidragit till att få igenom den möjligheten på flera arbetsplatser.

Frågan om vaccinering på jobbet är komplex. Men Vision är övertygade om att det går att hitta lösningar som både tar hänsyn individens rätt och behovet av smittsäkra verksamheter. Det kräver dock ett gemensamt arbete där båda dessa perspektiv vägs in.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss