Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Bra att karensavdraget utreds

2022-03-24

Pandemin visade tydligt att dagens regelverk kring karensavdraget är orättvist och skapar ekonomisk otrygghet för många grupper på arbetsmarknaden. Karensavdraget behöver utformas utifrån dagens moderna arbetsliv och inte låta tjockleken på plånboken avgöra vem som har råd att vara hemma vid sjukdom och vem som behöver gå till jobbet och riskera att smitta andra.

I dag meddelade socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi att regeringen tillsätter en utredning som ska se över karensavdraget och sjuklönen. Utredningen kommer både att titta på konsekvenser av att avdraget är kvar, samt om karensavdraget avskaffas permanent.

Samtidigt är det ett öppet direktiv vilket ger utredningen möjlighet att komma med olika förslag på förändringar av regelverket. Och även om ett tydligt direktiv för att utreda ett permanent slopande av karensavdraget saknas, så hoppas Vision såklart att utredningen landar i förslag som pekar i den riktningen. Utredningen är ett viktigt första steg för reformeringen av regelverket.

En arbetsmiljöundersökning bland Visions medlemmar visar att så många som var femte går till jobbet vid sjukdom, för att man inte har råd att vara sjukskriven. Vård- och kontaktyrken liksom yrken där man inte har möjlighet att arbeta på distans är särskilt drabbade.

Nästan hälften av biblioteksassistenterna och tandsköterskorna som besvarat vår undersökning uppger att de arbetat när de varit sjuka för att de inte har råd att vara sjukskrivna. En överrepresentation finns också bland Visions största medlemsgrupp, medicinska sekreterare, där en av tre inte har råd att vara sjukskriven.

Är man sjuk ska man inte behöva gå till jobbet och riskera att smitta andra – oavsett vilken yrkesgrupp man tillhör, vilka ekonomiska förutsättningar man har eller om man kan arbeta på distans eller måste vara på arbetsplatsen. Att färre går till jobbet sjuka medför vinster både för samhället och för den enskilde individen.

Det tillfälligt slopade karensavdraget återinförs den sista mars. Det vore rimligt att förlänga tiden för den den tillfälliga regeln fram tills dess att utredningen är klar.

Veronica Magnusson, förbundsordförande

Prenumerera på pressmeddelanden

Skriv in din e-postadress via länken nedan så får du samtliga pressmeddelanden från Vision.

Prenumerera (via.tt.se)

Pressbilder

Söker du pressbilder från Vision? Du hittar bilderna i vårt pressrum hos ViaTT.

Pressrum Vision (via.tt.se)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss