Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så gör du om du är missnöjd med lönen

2022-03-16

Många har nyligen haft eller ska ha ett resultatsamtal kring sin lön. Inför detta är det många som ställer både sig själva och Vision Direkt frågan; vad gör jag om jag inte är nöjd med min lön? Fanny på Vision Direkt ger svaren på de tre vanligaste frågorna kring lön som medlemmar ställer just nu.

Jag är missnöjd med min lön, vad kan jag göra?

Lönen ska sättas utifrån det arbetet du utfört och din prestation under förgående år kopplat till de lönekriterierna som finns på din arbetsplats. Om du är missnöjd kan du be om att få ett förtydligande från din chef om vad du kan göra för att påverka lönen inför nästa års lönerevision. Finns det t.ex. fler avancerade arbetsuppgifter att utföra, finns det någon utbildning som chefen ser som meriterade eller kan du få ett utökat ansvar som kan generera mer pengar? Har du fått en låg löneutveckling kan det i vissa avtal finnas möjlighet att ta fram en handlingsplan. Det är viktigt med en fungerande löneprocess på arbetsplatsen och du ska kunna påverka din lön genom att utföra ett gott arbete. Jag rekommenderar att prata med de facklig förtroendevalda som är med i den lokala löneprocessen på din arbetsplats.

Kan jag be om ett nytt lönesamtal för att ändra min lön?

Efter resultatsamtalet är lönen redan satt. Du kan be om ett förtydligande samtal där chefen förklarar varför du fick den procentsatsen som du fick. Samtalet i sig ger inte en ändrad lön utan det är till för att ge dig ett förtydligande om vad arbetsgivaren vill se för resultant av din prestation inför nästa års lönerevision. Resultatsamtalet ska bygga på det som sägs i lönesamtalet och ska inte komma som en chock. Om det inte är en tydlig koppling mellan lönesamtal och resultatsamtal rekommenderar jag att ta kontakt med chefen som en tydligare förklaring. Du kan också vända dig till de fackligt förtroendevalda för stöd.

Jag har gjort en mängd extra arbetsuppgifter utanför min rollbeskrivning men får inte högre lön, ska det vara så?

Att du fått nya arbetsuppgifter betyder inte automatiskt högre lön. Däremot kan mer avancerade arbetsuppgifter eller om du fått mer ansvar göra att lönen ses över. Det är viktigt att vara väl förberedd inför lönesamtalet och specificera vilka arbetsuppgifter och ansvarsområden du har, om det är något som har förändrats samt hur din prestation sett ut kopplat till lönekriterierna.

Mer om lön

Din lön 

Kontakta Vision

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar