Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Missnöjd medarbetare.

Så gör du om du är missnöjd med lönen

2022-03-16

Många har nyligen haft eller ska ha ett resultatsamtal om sin lön. Inför detta är det många som ställer både sig själva och Vision Direkt frågan; vad gör jag om jag inte är nöjd med min lön? Fanny på Vision Direkt ger svaren på de tre vanligaste frågorna om lön som medlemmar ställer just nu.

Jag är missnöjd med min lön, vad kan jag göra?

Lönen ska sättas utifrån det arbetet du utfört och din prestation under förgående år kopplat till de lönekriterierna som finns på din arbetsplats.

Om du är missnöjd kan du be om att få ett förtydligande från din chef om vad du kan göra för att påverka lönen inför nästa års lönerevision. Finns det till exempel fler avancerade arbetsuppgifter att utföra, finns det någon utbildning som chefen ser som meriterade eller kan du få ett utökat ansvar som kan generera mer pengar?

Har du fått en låg löneutveckling kan det i vissa avtal finnas möjlighet att ta fram en handlingsplan. Det är viktigt med en fungerande löneprocess på arbetsplatsen och du ska kunna påverka din lön genom att utföra ett gott arbete. Jag rekommenderar att prata med de facklig förtroendevalda som är med i den lokala löneprocessen på din arbetsplats.

Kan jag be om ett nytt lönesamtal för att ändra min lön?

Efter resultatsamtalet är lönen redan satt. Du kan be om ett förtydligande samtal där chefen förklarar varför du fick den procentsatsen som du fick. Samtalet i sig ger inte en ändrad lön, utan det är till för att ge dig ett förtydligande om vad arbetsgivaren vill se för resultat av din prestation inför nästa års lönerevision.

Resultatsamtalet ska bygga på det som sägs i lönesamtalet och ska inte komma som en chock. Om det inte är en tydlig koppling mellan lönesamtal och resultatsamtal rekommenderar jag att ta kontakt med chefen om en tydligare förklaring. Du kan också vända dig till de fackligt förtroendevalda för stöd.

Jag har gjort en mängd extra arbetsuppgifter utanför min rollbeskrivning men får inte högre lön, ska det vara så?

Att du fått nya arbetsuppgifter betyder inte automatiskt högre lön. Däremot kan mer avancerade arbetsuppgifter eller om du fått mer ansvar göra att lönen ses över. Det är viktigt att vara väl förberedd inför lönesamtalet och specificera vilka arbetsuppgifter och ansvarsområden du har, om det är något som har förändrats samt hur din prestation sett ut kopplat till lönekriterierna.

Mer om lön

Din lön 

Kontakta Vision

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss