Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Medarbetare inom Svenska kyrkan.

Facklig seger: Nytt avtal på plats i Svenska kyrkan

2022-05-03

Efter att Vision och flera andra förbund hotat med strejk säger Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation nu ja till medlarnas slutbud och är överens med Vision om ett nytt löne- och villkorsavtal. Det betyder att Visions medlemmar äntligen kan få sina nya löner. Ny lön börjar gälla från 1 april 2022. Arbetsgivare och lokal facklig organisation ska nu så snabbt som möjligt slutföra årets löneöversyn så att nya löner kan utbetalas. Avtalet sträcker sig fram till 31 mars 2023.

Strejken avblåst

Efter att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i mellandagarna 2021 sa upp löne- och villkorsavtalen för anställda inom Svenska kyrkan har förhandlingar och medling pågått. Efter att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation sa nej till medlarnas slutbud varslade Vision om strejk. Strejken är nu avblåst.

– Vi har två viktiga besked idag, säger Veronica Magnusson, Förbundsordförande för Vision. Det första är att ett nytt löneavtal är tecknat och medlemmar kan få ut sina nya löner. Det andra är att vi är överens med arbetsgivarorganisationen om villkor i ett omställningsavtal som gör att anställda inom Svenska kyrkan får samma möjligheter till kompetensutveckling och omställning som andra på arbetsmarknaden.

Anledningen till att parterna behövde hjälp av medlare var framförallt arbetsgivarorganisationens yrkande om att uppsägningstiderna i kollektivavtalet skulle kortas ner.

– I förhandlingar måste både sidor ge och ta, säger Carl Eos, avtalsansvarig ombudsman på Vision. Arbetsgivarna ville ha förändringar i det kollektivavtalade löneskyddet vid omplaceringar utanför anställningsavtalet och detta har vi kunnat enas om när nu stödet till kompetensutveckling och omställningsinsatser blir bra. Däremot har vi hela tiden sagt ett tydligt nej till förändrade uppsägningstider.

Parterna har enats om att förlängd uppsägningstid gäller arbetstagare från 55 års ålder och med minst 10 års anställningstid. Tidigare regel var 50 år och 15 års anställningstid. I övrigt är uppsägningstiderna oförändrade.

– Vi i de fackliga organisationerna lyckades tillsammans uppnå ett bra resultat som kommer gynna såväl anställda som Svenska kyrkans verksamheter, säger Carl Eos. Det är verkligen en stor seger.

Höjd ersättning vid obekväm arbetstid

Den som arbetar under allhelgonadagen kommer att få höjd ersättning för så kallad OB-tilläggstid, det vill säga en högre ersättning för obekväm arbetstid.

Nytt omställningsavtal på gång

Under 2022 träder lagändringar i kraft och därefter måste omställningsavtalet mellan Vision och Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation omförhandlas. Parterna har nu enats om villkoren i ett avtal som gör att Visions medlemmar får bättre förutsättningar till kompetensutveckling, kollektivavtalad utfyllnad av studiebidrag vid omställningsstudiestöd, hjälp till omställning och ekonomiskt stöd vid uppsägning på grund av arbetsbrist.

Fakta om överenskommelsen

Lön

  • Nytt löneavtal med löneökningar på 1,9 procent år 2022.

Omställningsavtal

  • Motsvarande 0,4 procent av arbetstagarnas totala lönesumma betalas i avgift till Kyrkans trygghetsråd.
  • Nytt omställningsavtal som ger Visions medlemmar bättre möjligheter till kompetensutveckling och skydd vid uppsägningar.
  • Bättre ekonomiskt stöd vid uppsägning på grund av arbetsbrist.
  • Kompletterande studiestödsersättning för den som utbildar sig mitt i livet.

Villkorsregleringar

  • Parterna har enats om att förlängd uppsägningstid gäller arbetstagare från 55 års ålder och med minst 10 års anställningstid. Tidigare regel var 50 år och 15 års anställningstid.
  • Oförändrade uppsägningstider förutom ovanstående punkt.
  • Löneskyddet som regleras i protokollsanteckning 23 flyttas in i omställningsavtalet och kortas ner.
  • Höjd ersättning för OB-tilläggstid under allhelgonadagen.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss