Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Svenska kyrkan.

Kollektivavtal för anställda inom Svenska kyrkan uppsagt

2022-01-04

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har sagt upp omställningsavtalet samt Svenska kyrkans avtal 20. Svenska kyrkans avtal 20, där bland annat löneavtalet samt allmänna bestämmelser ingår, har tre månaders uppsägningstid från och med 1 januari 2022.

Under hösten har parterna på avtalsområdet arbetat för att ta fram ett nytt omställningsavtal. Ny lagstiftning planeras träda i kraft under 2022 och Svenska kyrkans omställningsavtal behöver anpassas till denna. Tyvärr har arbetsgivarnas förslag innehållit förändringar av kollektivavtalet som Vision inte kan acceptera.

– Det är tråkigt att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation väljer att utnyttja den uppsägningsmöjlighet som avtalet innehåller men det förändrar ingenting i sak, säger Carl Eos, avtalsansvarig ombudsman. Vi har hela tiden varit inställda på att Svenska kyrkans omställningsavtal ska anpassas till kommande lagstiftning och det är vi fortfarande.

Under början av 2022 fortsätter förhandlingarna för ett nå en bra lösning för Visions medlemmar inom Svenska kyrkan. För dig som medlem och anställd inom Svenska kyrkan gäller avtalen som vanligt de närmaste tre månaderna. Om parterna inte når en lösning kan det leda till att årets lönerevision försenas. Vision återkommer med mer information om detta blir aktuellt.

I och med att arbetsgivarorganisationen har sagt upp även Kyrkans avtal 20 måste nu flera nya avtal tecknas. Vision fokus även fortsatt är att ny lagstiftning kräver ett nytt omställningsavtal.

– Svenska kyrkans avtalsområde påverkas av den reform för trygghet, omställning och anställningsskydd som nu förbereds på hela arbetsmarknaden, säger Carl Eos. Det är parternas ansvar att anpassa omställningsavtalet så att det är tillämpbart i en ny situation.

Vision har drygt 5600 medlemmar inom Svenska kyrkan. Många av dessa arbetar som församlingspedagoger, präster, diakoner, administratörer eller med kommunikation, personalfrågor eller ekonomi.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss