Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision begär medling efter varsel inom Svenska kyrkan

2022-04-08

Efter att förhandlingarna mellan Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och berörda fackförbund strandat begär Vision medling för att hitta en lösning på det låsta läget.

Det har gått trögt i förhandlingarna mellan parterna sedan SKAO vid årsskiftet sa upp både löne- och villkorsavtalet för medarbetare inom kyrkan i samband med förhandlingar om ett nytt omställningsavtal.

– Så vitt jag kan se är detta en unik situation, säger Carl Eos, avtalsansvarig ombudsman på Vision. Vision har tecknat nya omställningsavtal med andra arbetsgivarorganisationer och dessa avtal har grundat sig i lagändringar och huvudavtal. Svenska kyrkans krav på försämringar för de anställda har vi inte mött någon annanstans.

Löne- och villkorsavtalen löpte ut sista mars och förhandlingarna har fortsatt in i april – men utan att nå hela vägen fram.

– Just nu väntar våra medlemmar i Svenska kyrkan på att få ut sin nya lön. Det är viktigt att vi snabbt kommer överens med arbetsgivarna om nya kollektivavtal, därför begär vi medling, säger Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

Varsel om strejk

Den 8 april meddelade Kommunal att 500 medlemmar inom kyrkan varslas om strejk från 27 april. Detta efter att man inte lyckats komma vidare i frågor om bland annat uppsägningstider.

– Vision har förhandlat förändringarna i avtalen gemensamt och i samförstånd med övriga fackförbund på avtalsområdet. Vi har stor förståelse för Kommunals agerande, säger Carl Eos.

Begäran om medling mellan parterna

Arbetsgivaren vill tvinga fram försämringar som fackförbunden inte kan acceptera. Detta har lett till ett låst läge där Visions förbundsstyrelse i ett första skede valt att begära medling för att parterna ska få hjälp att hitta en lösning.

– Vi hoppas nu att medling kan på börjas så snart som möjligt och att vi kan landa i nya avtal som skapar trygghet och bra villkor för våra medlemmar. Det är dags för arbetsgivaren att börja ta ansvar, säger Carl Eos.

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (SKAO) sa upp tre avtal vid årsskiftet - omställningsavtalet, villkorsavtalet och löneavtalet för medarbetare inom Svenska kyrkan. Omställningsavtalet har sex månaders uppsägningstid och de övriga två tre månader - de löpte ut 31 mars utan att en överenskommelse kunnat uppnås mellan parterna. Nu varslar Kommunal om strejk och Vision ber om medling. 

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar