Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

warning icon

Systemunderhåll för Mina sidor

Vision begär medling efter varsel inom Svenska kyrkan

2022-04-08

Efter att förhandlingarna mellan Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och berörda fackförbund strandat begär Vision medling för att hitta en lösning på det låsta läget.

Det har gått trögt i förhandlingarna mellan parterna sedan SKAO vid årsskiftet sa upp både löne- och villkorsavtalet för medarbetare inom kyrkan i samband med förhandlingar om ett nytt omställningsavtal.

– Så vitt jag kan se är detta en unik situation, säger Carl Eos, avtalsansvarig ombudsman på Vision. Vision har tecknat nya omställningsavtal med andra arbetsgivarorganisationer och dessa avtal har grundat sig i lagändringar och huvudavtal. Svenska kyrkans krav på försämringar för de anställda har vi inte mött någon annanstans.

Löne- och villkorsavtalen löpte ut sista mars och förhandlingarna har fortsatt in i april – men utan att nå hela vägen fram.

– Just nu väntar våra medlemmar i Svenska kyrkan på att få ut sin nya lön. Det är viktigt att vi snabbt kommer överens med arbetsgivarna om nya kollektivavtal, därför begär vi medling, säger Visions förhandlingschef Eva-Lotta Nilsson.

Varsel om strejk

Den 8 april meddelade Kommunal att 500 medlemmar inom kyrkan varslas om strejk från 27 april. Detta efter att man inte lyckats komma vidare i frågor om bland annat uppsägningstider.

– Vision har förhandlat förändringarna i avtalen gemensamt och i samförstånd med övriga fackförbund på avtalsområdet. Vi har stor förståelse för Kommunals agerande, säger Carl Eos.

Begäran om medling mellan parterna

Arbetsgivaren vill tvinga fram försämringar som fackförbunden inte kan acceptera. Detta har lett till ett låst läge där Visions förbundsstyrelse i ett första skede valt att begära medling för att parterna ska få hjälp att hitta en lösning.

– Vi hoppas nu att medling kan på börjas så snart som möjligt och att vi kan landa i nya avtal som skapar trygghet och bra villkor för våra medlemmar. Det är dags för arbetsgivaren att börja ta ansvar, säger Carl Eos.

Nyheter

Till arkivet

Fakta

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation (SKAO) sa upp tre avtal vid årsskiftet - omställningsavtalet, villkorsavtalet och löneavtalet för medarbetare inom Svenska kyrkan. Omställningsavtalet har sex månaders uppsägningstid och de övriga två tre månader - de löpte ut 31 mars utan att en överenskommelse kunnat uppnås mellan parterna. Nu varslar Kommunal om strejk och Vision ber om medling. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss