Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Oskar Henriksson.

Tre tips hur du hanterar stress

2022-12-12

Har du svårt att hantera dina stressande tankar? Och kan man ens göra något åt dessa? Psykologen Oskar Henriksson ger sina bästa tips för hur du kan hantera din jobb- och vardagsstress!

I dessa annalkande juletider, när det är mycket på jobbet och när saker som händer i vardagen tar upp alldeles för mycket tankeverksamhet - då kan du eventuellt känna dig mycket stressad. Stress är något som säkert varje person är bekant med. 

Oskar berättar att hela 80 procent av oss människor försöker aktivt bli av med stressande och påträngande tankar. Detta är dock väldigt, väldigt svårt. För visst kan du hålla med om att det är väldigt utmanande att inte tänka på det som just stressar en? Men till ens hjälp kan man enligt Oskar använda sinnesrobönen, en religiös bön som plockats upp av både terapeuter och anonyma alkoholister som får den att fungera vad än syftet är. Oskar tar hjälp av bönens tre meningar och guidar oss i hur vi ska tänka när vi använder oss av bönen:

  • Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra handlar om tankar och känslor. Det är inte det lättaste att förändra.
  • Mod att förändra det jag kan handlar om beteenden och vanor. Det är något man faktiskt kan förändra.
  • Visdom att inse skillnaden handlar om visioner och värderingar. Låt dina visioner och värderingar vägleda dig i de två ovanstående punkterna.

Filmerna hittar du i appen under Play och finns i en långversion på cirka sju minuter och 30 sekunder. Samt en kortversion på cirka två minuter.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss