Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två kollegor tar en fikapaus.

Så mjukstartar du efter semestern

2022-08-15

Att gå från semesterläge där du fått göra vad du vill i flera veckor till att börja prestera igen kan vara tufft och kräver ofta en mjukstart. Det är helt naturligt att känna sig lite trögstartad till en början, och troligtvis är du inte den enda på din arbetsplats som känner att du har svårt att komma igång. Dan Hasson, stress- och arbetsmiljöforskare vid Karolinska institutet, delar med sig av sina bästa tips för en mjuk övergång till jobbhösten.

Efter en förhoppningsvis skön och för många välbehövlig semester är det dags att återgå till vardagen. Generellt handlar det om att göra en viss omställning i livet. Vår stressreaktion handlar just om att kunna anpassa oss till en föränderlig värld, men genom att mjukstarta kan vi underlätta förändringen.

– Det är viktigt att vara pragmatisk och göra det man själv mår bra av. Gör förändringen gradvis, om det går och om du föredrar det. Hur du sedan gör det är mindre viktigt, det är snarare effekten av ditt val som är det vi vill uppnå, säger forskaren Dan Hasson.

I den bästa av världar har vi redan innan semestern haft tid till att varva ner ordentligt. På så sätt kan vi också känna oss mer förberedda när vi väl börjar om. Det är såklart inte möjligt för alla yrkesgrupper, men ett bra tips när du väl börjar jobba igen är att göra en plan för hur du ska lägga upp arbetet framöver.

– Nu när du förhoppningsvis är nervarvad, passa på att tänka igenom hur du skulle vilja att din höst ser ut. Genom att skriva ner saker du funderar på gör att du kan släppa tankarna på just det. Låt det också ta några dagar för hjärnan att ställa om och ha tålamod med att fasa in dig själv i jobbet.

Rutiner – bra för vår stresshantering

En del kan känna sorg över att semestern är slut medan andra känner en lättnad över att vardagen kallar. Semestern kan för en del vara belastande om den innehåller många måsten, möten och kanske till och med konflikter. Känslorna kan skilja sig från person till person, men oavsett så gör rutiner gott för vår förmåga att hantera stress.

– Rutiner gör att livet känns mer förutsägbart vilket gör det lättare att anpassa sig och man tror sig veta vad man kan förvänta sig. På så vis kan rutiner ofta bidra till en ökad känsla av kontroll och att stressen därmed minskar. Det som är förutsägbart är ofta mindre stressande än det som inte går att förutse, menar Dan Hasson.

Återhämtning, förhållningssätt och mål

I pandemins spår är det många tjänstemän som fortfarande jobbar hemifrån. Efter en semester som kanske mestadels har spenderats just hemmavid är det alltså återigen dags att spendera mycket tid hemma. Dan Hasson menar dock att samma grunder gäller för all stresshantering, oavsett om du jobbar i ditt hemmakontor eller går till din arbetsplats.

– Sömn, andning och avslappning är de viktigaste källorna till återhämtning, men även vårt förhållningssätt är ett kraftfullt redskap för att må bra eftersom det är något vi alltid kan påverka. Därtill är det bra att sätta mål, det kan kanalisera din energi i önskad riktning. Samtidigt finns det också en del personer som tycker det är skönt att jobba hemma eftersom det är något de nu vant sig vid. När vi väl har vant oss vid något så finns det också en trygghet i det.

Dan Hassons bästa tips inför jobbstarten:

  • Om du kan, börja om på en onsdag eller torsdag så blir veckan kortare och det är närmare till helgen.
  • Förläng semesterkänslan genom att utnyttja de fina sensommarkvällarna.
  • Var förlåtande mot dig själv och ha tålamod med att fasa in dig själv i jobbet. Låt det ta några dagar för hjärnan att ställa om.
  • Prioritera tid för sömn och återhämtning. Försök få in kvällsrutinerna så att du inte lägger dig för sent.
  • Ta lite tid till att fundera över hur du vill att din höst ska se ut. Kanske kan du sätta mål som gör att du får in mer kärlek, passion, glädje, harmoni, eller vad det nu kan vara, i ditt liv.

Text: Sofie Lundmark

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss